ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αθώοι δηλώνουν οι γιατροί για τον θάνατο του Σταύρου

Αρνούνται τις κατηγορίες

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας που θα συνεδριάσει στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 παραπέμφθηκαν οι δύο γιατροί που εργάζονται στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας , ηλικίας 37 και 65 χρόνων, ααναφορικά με την πρόκληση θανάτου στον Σταύρο Γιωργαλλή, 10 χρόνων, τέως από το Αλεθρικό.

Σήμερα έληγε το διάταγμα κράτησης των δύο γιατρών και η Αστυνομία ύστερα από την ολοκλήρωση των ερευνών, απέστειλε το φάκελο για περαιτέρω οδηγίες στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας όπου και αποφασίστηκε η καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής απήγγειλε στους δύο υπόπτους δύο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά τη πρόκληση θανάτου λόγω απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, σύμφωνα με την οποία οι δύο κατηγορούμενοι στις 11 Μαίου 2018 και μεταξύ των ωρών 11.10 – 11.45 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς που δεν ανάγεται σε υπαίτιο αμέλεια χωρίς πρόθεση, επέφεραν το θάνατο στον Σταύρο Γιωργαλλή, τέως από το Αλεθρικό, δηλαδή κατά την εξέταση του δεν εντόπισαν στην ακτινογραφία το κάταγμα κρανίου, παρέλειψαν να ζητήσουν γνωμάτευση από ακτινολόγο και ενώ έπρεπε να τον θέσουν υπό παρακολούθηση, του έδωσαν εξιτήριο με αποτέλεσμα την πρόκληση του θανάτου του.

Η δεύτερη κατηγορία που αφορά απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις, αναφέρει πως οι δύο κατηγορούμενοι στις 11 Μαίου 2018 και μεταξύ των ωρών 11.10 – 11.45, ενώ ήταν γιατροί του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με τέτοιο αλόγιστο τρόπο, βεβιασμένο ή αμελή, έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του Σταύρου Γιωργαλλή, τέως από το Αλεθρικό, του οποίου ανέλαβαν την ιατρική θεραπεία.

Οι δύο γιατροί απάντησαν «Όχι» και στις δύο κατηγορίες και έτσι ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας Λοϊζος Μουγιής, αποφάσισε όπως οι κατηγορούμενοι παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Δικαστηρίου που θα συνεδριάσει στις 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου αποφάσισε επίσης ύστερα από αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής όπως οι δύο γιατροί αφεθούν ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους, δηλαδή να υπογράψουν προσωπική εγγύηση ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, να παραδώσουν όλα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τα ονόματα τους να τοποθετηθούν στον κατάλογο των ατόμων των οποίων απαγορεύεται η έξοδος από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο πινάκιο της υπόθεσης υπάρχουν συνολικά 61 μάρτυρες κατηγορίας.

Σημειώνεται ότι οι δύο γιατροί εισήλθαν στην αίθουσα του Δικαστηρίου χωρίς χειροπέδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X