ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αστυνομικός κακοποίησε Τούρκο στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας;

Τι καταγγέλλει ο ΚΙΣΑ και η απάντηση του εκπρόσωπου Τύπου της Αστυνομίας

Αν με βάση το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων Κατά της Αστυνομίας προκύπτουν ευθύνες εναντίον οποιουδήποτε μέλους της Αστυνομίας, αυτές θα αποδοθούν είτε ποινικά, είτε πειθαρχικά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, κληθείς να σχολιάσει καταγγελία της Κίνησης για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ) "για περιστατικό σοβαρής κακοποίησης και απάνθρωπης, ταπεινωτικής και εξευτελιστικής μεταχείρισης πολίτη της Τουρκίας, ηλικίας 60 περίπου ετών, στο οδόφραγμα Λήδρα Πάλας από αστυνομικό" στις 31 Αυγούστου .

Ο κ. Αγγελίδης είπε στο ΚΥΠΕ πως "από την πρώτη στιγμή δόθηκαν οι διευκολύνσεις στον παραπονούμενο για υποβολή του παραπόνου του. Εξετάστηκε επίσης από ιατροδικαστή και έγιναν όλες οι δέουσες ενέργειες για ενημέρωση της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας".

Ανέφερε πως "η Αστυνομία αναμένει το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής και αναλόγως του πορίσματος θα αποφασιστούν οι οποιεσδήποτε ενέργειες κριθούν σκόπιμο να ληφθούν. Δηλαδή αν προκύπτουν ευθύνες εναντίον οποιουδήποτε μέλους της Αστυνομίας αυτές οι ευθύνες θα αποδοθούν είτε ποινικά είτε πειθαρχικά".

Στην ανακοίνωση της ΚΙΣΑ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως "σύμφωνα με αδιαμφισβήτητη μαρτυρία του ίδιου του παραπονούμενου, που υποστηρίζεται και από τα σημάδια κακοποίησης στο σώμα του αλλά και τη μαρτυρία πολλών άλλων πολιτών που ήταν παρόντες στο περιστατικό, το εν λόγω πρόσωπο κακοποιήθηκε, κατά την εν λόγω μέρα, βάναυσα από μέλος της Αστυνομίας" κατά τη διάρκεια διέλευσής του από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας με ποδήλατο.

Σύμφωνα πάντα με την ΚΙΣΑ "Η Αστυνομία, προσπάθησε αρχικά, όπως συνηθίζει άλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις, να κατηγορήσει τον παραπονούμενο μεταξύ άλλων για πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης εναντίον των αστυνομικών, για αντίσταση κατά τη σύλληψη και επίθεση εναντίον οργάνου της τάξης. Οι άμεσες αντιδράσεις της ΚΙΣΑ και των παρευρισκόμενων πολιτών προς την ΑΑΔΙΠΑ και την ηγεσία της αστυνομίας συνέβαλαν στην άρνηση της Νομικής Υπηρεσίας να επιτρέψει την δίωξη του παραπονούμενου. Αντί αυτού, η Νομική Υπηρεσία διέταξε το διορισμό ποινικών ανακριτών για διερεύνηση των καταγγελιών του πολίτη".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X