ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αρχιτέκτονας έχτιζε για 12 χρόνια σπίτια με άδεια μαϊμού

Πρωτοφανής υπόθεση πλαστογραφίας με δεκάδες οικίες στον αέρα

Θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν πρωταπριλιάτικο ψέμα όμως είναι πραγματικότητα. Κύπρια αρχιτέκτονας ετών 37 όχι για ένα ή δυο αλλά για 12 χρόνια εξασκούσε κανονικά και με το νόμο το επάγγελμά της χτίζοντας οικίες χωρίς να έχει την απαραίτητη άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος από το Εμπορικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ).

Η αρχιτέκτονας με σπουδές σε ιδιωτικό κολέγιο εντός Κύπρου ανενόχλητα για 12 χρόνια εκπονούσε σχέδια και μελέτες σπιτιών ενώ πλαστογραφούσε συνάμα τις απαραίτητες άδειες ανέγερσης κατοικιών που υπό κανονικές συνθήκες εκδίδουν τοπικές αρχές ή κρατικές υπηρεσίες.

Η απίστευτη όσο και αν ακούγεται ιστορία της 37χρονης αρχιτέκτονα θα συνεχιζόταν κανονικά εάν στο δρόμο της δεν εμφανιζόταν ένα τυχαίο περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα την αποκάλυψή της. Η 37χρονη πιάστηκε όταν προέκυψε ανάγκη μετακίνησης ενός στύλου της Αρχής Ηλεκτρισμού από οικία στο χωριό Ορούντα. Όταν θα γινόταν η μετακίνηση διαπιστώθηκε προς έκπληξη ιδιοκτητών και άλλων ότι η συγκεκριμένη οικία είχε ανεγερθεί χωρίς τις απαραίτητες άδειες.

Με τους ιδιοκτήτες της οικία να έχουν πέσει από τα σύννεφα από την αποκάλυψη το γεγονός αυτό οδήγησε τις αρχές στην 37χρονη αρχιτέκτονα η οποία και συνελήφθηκε. Οδηγήθηκε στο Δικαστήριο το οποίο ικανοποίησε το αίτημα της Αστυνομίας για εξαήμερη κράτηση προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ωστόσο παρά τα όσα ήλθαν στο φως η δράση της 37χρονης έχει προκαλέσει φόβο και ανησυχία σε δεκάδες άλλους ιδιοκτήτες οικιών που ανεγέρθησαν από την ίδια. Το ερώτημα που υπάρχει είναι οι ενδεχόμενες επιπτώσεις από τα όσα καταλογίζονται στην αρχιτέκτονα χωρίς άδεια του ΕΤΕΚ.

Πηγή: Καθημερινή 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X