ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άρχισε η ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας

Η Cyfield ξεκίνησε τις εργασίες αποκατάστασης του Θεάτρου μετά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού και της μελέτης

Σάρκα και οστά παίρνει η ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας. Ο Όμιλος Cyfield αφότου διενέργησε τις απαιτούμενες μελέτες και σχεδιασμούς για την ανακατασκευή του κτηρίου, προχωρά πλέον στις κατασκευαστικές εργασίες του Δημοτικού Θεάτρου.

Το πρώτο στάδιο των εργασιών ανακατασκευής του νεοκλασικού Θεάτρου άρχισε τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο Όμιλος ανέλαβε τη μελέτη και κατασκευή της αποκατάστασης του, με κύρια επιδίωξη να μετατρέψει το χώρο σε ένα στολίδι της Λευκωσίας.

Το νέο Θέατρο, θα μπορεί να φιλοξενεί θεατρικές και μουσικές παραστάσεις υψηλών προδιαγραφών, ενώ θα ληφθούν ειδικές πρόνοιες για βελτιωμένη ακουστική, ούτως ώστε να μπορούν να παρουσιάζονται υψηλού επιπέδου παραγωγές.

Η μελέτη ανακατασκευής του Δημοτικού Θεάτρου προβλέπει τη διατήρηση της ιστορικής όψης του κτηρίου και την ανακατασκευή της κύριας σκηνής, η οποία έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από την κατάρρευση της στέγης. Ταυτόχρονα, στο αναβαθμισμένο Θέατρο θα γίνει και εγκατάσταση σύγχρονων μέσων ήχου και φωτισμού.

Οι εργασίες αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου αναμένεται να αποπερατωθούν εντός 24 μηνών και να παραδοθεί στο κοινό το Φεβρουάριο του 2019.

Στη συμφωνία για την ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου περιλαμβάνεται και πρόνοια για συντήρηση του κτηρίου για περίοδο 12 χρόνων.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X