ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άρχισαν οι αναλύσεις του νερού στις πισίνες

Τι πρέπει να προσέχει το κοινό

Οι υγειονομικές υπηρεσίες του Δήμου Πάφου, με βάση ελέγχους στις κολυμβητικές δεξαμενές των δημοτικών ορίων της Πάφου, μπορούν να διαπιστώσουν εάν τηρείται η νομοθεσία ενώ λαμβάνουν και δείγματα από το νερό της δεξαμενής, είπε ο Προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάφου Χρίστος Χρίστου.

Ο κ. Χρίστου είπε στο ΚΥΠΕ πως το δείγμα λαμβάνεται σε περιόδους της ημέρας που υπάρχει κόσμος μέσα στη δεξαμενή έτσι ώστε να εξετάζεται και εργαστηριακά εάν η ποιότητα του νερού την ώρα της χρήσης του είναι τέτοια που δεν δημιουργεί οποιοδήποτε πρόβλημα δημόσιας υγείας.

Ο υπεύθυνος λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής, ανέφερε, εάν δει ότι ένα άτομο δεν τηρεί τους προσωπικούς κανόνες υγιεινής, οφείλει να του απαγορεύει τη χρήση της.

Ερωτηθείς κατά πόσο η υπηρεσία του μπορεί να κλείσει μια κολυμβητική δεξαμενή εάν δεν τηρούνται οι κανόνες λειτουργίας της, ο κ. Χρίστου είπε πως υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αναστολή της λειτουργίας μιας δεξαμενής για όσο χρόνο χρειαστεί μέχρις ότου ο επιχειρηματίας προβεί σε εκείνες τις διορθωτικές ενέργειες που του επιβάλλει η αρμόδια Αρχή.

Επίσης σε περίπτωση που το πρόβλημα είναι σοβαρό, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, μπορεί να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση ότι εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και να αναφερθεί και η περίοδος που έχει εκδοθεί το απαγορευτικό διάταγμα.

Ο επιχειρηματίας αφού προβεί σε διορθωτικές ενέργειες μπορεί να αποταθεί εκ νέου για να ακολουθηθεί η διαδικασία για έκδοση νέας άδειας και να επανέλθει. Σε περίπτωση που ο επιχειρηματίας δεν συμμορφώνεται, εξήγησε, υπάρχουν αυστηρές ποινές, πρόστιμο ή και φυλάκιση.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Χρίστου είπε ότι το κοινό θα πρέπει να βλέπει εάν οι γύρω χώροι και οι υγειονομικές διευκολύνσεις είναι καθαροί, αν υπάρχει άτομο το οποίο επιβλέπει, να διαβάζει τις ανακοινώσεις στο χώρο και να βλέπει κατά πόσο η κολυμβητική δεξαμενή διαθέτει άδεια λειτουργίας. Επίσης να ζητά πληροφορίες από τον υπεύθυνο της κολυμβητικής δεξαμενής για οποιοδήποτε θέμα τον απασχολεί επί τόπου.

Ερωτηθείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υγειονομική υπηρεσία στις κολυμβητικές δεξαμενές, ο κ. Χρίστου είπε πως πειραματικά διαπιστώνεται από κάποιους επιχειρηματίες ότι δεν διενεργούν τη συχνότητα των αυτοελέγχων που επιβάλλει η νομοθεσία που στις μεγάλες κολυμβητικές δεξαμενές συνίσταται να είναι ένα δείγμα την εβδομάδα. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις, είπε, δεν συμπληρώνονται κατάλληλα τα έντυπα αρχειοθέτησης των ελέγχων, αντιμετωπίζονται σε κάποιες πιο μικρές δεξαμενές κάποια πιο μικρά προβλήματα με την καθαριότητα των χώρων δημόσιας χρήσης.

Ανέφερε ακόμα ότι στις μεγάλες κολυμβητικές δεξαμενές στα δημοτικά όρια Πάφου δεν αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα και οι επιχειρηματίες προσπαθούν να τηρούν τους κανονισμούς κατά γράμμα, δηλώνοντας πως βάσει των στοιχείων που είχαν την περσινή χρονιά και τους πρώτους ελέγχους που έγιναν φέτος είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X