ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μεγάλη αποζημίωση σε αξιωματικό που τραυματίστηκε σοβαρά

Εξερράγη αντιαρματικό όπλο σε άσκηση - Τι ποσό πήρε

Μετά από 13 ολόκληρα χρόνια, αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς αποζημιώθηκε με το χρηματικό ποσό των 290 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ο Φιλελεύθερος», αρχικά το πρωτόδικο δικαστήριο αποφάσισε αποζημιώσεις ύψους 175 χιλιάδων ευρώ, ωστόσο ο αξιωματικός κατέθεσε έφεση, με το Ανώτατο να κρίνει ως έκδηλα ανεπαρκές το συγκεκριμένο ποσό και να το αυξήσει στις 290 χιλιάδες.

Διαβάστηκε επίσης Εξαφανίστηκε ο 33χρονος Μιχάλης (pic)

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα γεγονός εκτυλίχθηκε στις 27/7/2005, όταν ο αξιωματικός ήταν 27 ετών και υπηρετούσε ως υπολοχαγός σε Τάγμα Πεζικού. Στα πλαίσια άσκησης της Εθνικής Φρουράς, ο 27χρονος τότε υπολοχαγός υπέστη σοβαρό τραυματισμό όταν το αντιαρματικό όπλο τύπου «A/T APILAS» εξερράγη. Από την άτυχη αυτή στιγμή τραυματίστηκαν ακόμη 16 πρόσωπα.

Από την έκρηξη ο αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς υπέστη τραύματα σχεδόν σε όλο του το σώμα, στα άνω άκρα με ακρωτηριασμό μάλιστα του ενός χεριού, στο κεφάλι με σοβαρό βαθμό βαρυκοΐας και στα δύο αυτιά, στην σπονδυλική στήλη, μηρό και κοιλία μέχρι ακόμη και τα γεννητικά του όργανα, τραυματισμοί που επηρεάζουν τη σεξουαλική του ζωή, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα. Παρέμειναν ουλές και ενοχλήσεις λόγω των τραυματισμών και των χειρουργικών επεμβάσεων και της τοποθέτησης μοσχευμάτων, που του δημιουργούν επιπρόσθετα συναισθηματική και ψυχολογική φόρτιση.

Λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων, ο εν λόγω αξιωματικός μεταφέρθηκε σε ιατρικό κέντρο στο Ισραήλ όπου παρέμεινε για νοσηλεία για πέντε μήνες ενώ το Εφετείο χαρακτήρισε την υπόθεση μια από τις σοβαρότερες που απασχόλησαν τα κυπριακά δικαστήρια. 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X