ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόπειρα φόνου 2001: Τα δακτυλικά αποτυπώματα που «κάρφωσαν» τον Καλογερόπουλο

Η σχέση του παράνομου κυνηγετικού και των πλαστών πινακίδων

Υπό κράτηση για περίοδο τεσσάρων ημερών τέθηκε λίγο πριν τις 3 το απόγευμα, έπειτα από πολύωρη διαδικασία ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού, ο 50χρονος που είχε συλληφθεί για την απόπειρα φόνου του Ευριπίδη Γεωργίου Παφίτη, άλλως Γενά.

Η απόπειρα φόνου του Παφίτη διαπράχθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 2001, όταν τρία άγνωστα πρόσωπα που επέβαιναν αυτοκινήτου τον πυροβόλησαν έξω από το συσκευαστήριο που διατηρούσε στα Κάτω Πολεμίδια, τραυματίζοντας τον σοβαρά. Στη συνέχεια οι δράστες πυρπόλησαν το αυτοκίνητο στην περιοχή του νέου νοσοκομείου. Από τη φωτιά γλίτωσαν οι πινακίδες εγγραφής του αυτοκίνητου που διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστές, αφού το όχημα είχε δηλωθεί ως κλοπιμαίο. Οι πινακίδες κρατήθηκαν ως τεκμήρια καθώς φέρουν γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών της εγκληματικής ενέργειας.

Διαβάστε, επίσης: Απόπειρα φόνου 2001: Ποιος είναι ο 51χρονος συλληφθείς

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης στη διάρκεια της διαδικασίας κράτησης τους 50χρονου ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου, η σύλληψη του έγινε χθες βράδυ στα πλαίσια των ερευνών της αστυνομίας για πάταξη του εγκλήματος. Στην κατοχή του εντοπίστηκε ένα παράνομο κυνηγετικό όπλο ΔΟΚΟ. Όταν οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ, του ζητήθηκαν γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα σε σχέση με την κατοχή του ΔΟΚΟ. Όπως κατέθεσε ο ανακριτής, στη διάρκεια της διερεύνησης, τα δακτυλικά αποτυπώματα του υπόπτου, ταυτοποιήθηκαν με αυτά που υπήρχαν στις πινακίδες εγγραφής του αυτοκίνητου που χρησιμοποίησαν οι δράστες της απόπειρας φόνου του Παφίτη. Έτσι ο 50χρονος συνελήφθη για το αδίκημα της απόπειρας φόνου.

Ο ανακριτής, ο οποίος επεσήμανε ότι ο 50χρονος δεν συνεργάζεται με την αστυνομία, ζήτησε την οκταήμερη κράτηση του, για διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων. Οι δικηγόροι υπεράσπισης έφεραν ένσταση στην έκδοση διατάγματος κράτησης του υπόπτου, υποστηρίζοντας ότι η λήψη των δακτυλικών αποτυπωμάτων του 50χρονου για τη συγκεκριμένη υπόθεση έγινε παράνομα και ότι εσκεμμένα τώρα η αστυνομία προσπαθεί να συνδέσει τον 50χρονο με την υπόθεση απόπειρας φόνου του Γενά. Υπόθεση για την οποία ο 50χρονος είχε ανακριθεί αμέσως μετά τη διάπραξη της, αλλά δεν συνελήφθη αφού δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εις βάρος του.

Παράλληλα όπως ανέφεραν, τα δακτυλικά αποτυπώματα του πελάτη τους (του υπόπτου) υπάρχουν στο σύστημα της αστυνομίας από το 2005 όπου ήταν υπόδικος για ένα χρόνο για την απόπειρα φόνου του 52χρονου τότε Γιαννάκη Ομήρου που διαπράχθηκε στις 23 Αυγούστου του ιδίου χρόνου. Υπόθεση για την οποία ο 50χρονος αθωώθηκε. Μετά από πολύωρη διαδικασία το δικαστήριο διέταξε τελικά την κράτηση του 50χρονου για τέσσερις μόνο μέρες.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X