ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απολογήθηκε στις κόρες του Χριστόφια ο Δίπλαρος

«Ήταν ψευδής, αναληθής, εντελώς ατεκμηρίωτη και εσφαλμένη αφού δεν βασιζόταν σε υπαρκτά γεγονότα»

«Ήταν ψευδής, αναληθής, εντελώς ατεκμηρίωτη και εσφαλμένη αφού δεν βασιζόταν σε υπαρκτά γεγονότα», αποδέχθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ότι ήταν η δήλωση του σε εκπομπή του Mega το 2013, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος.
Ο Βουλευτής είχε αναφέρει στην εκπομπή ότι η κόρη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό πριν από το κούρεμα των καταθέσεων.

Οι θυγατέρες του τέως Προέδρου, Μαριάννα και Χριστίνα Χριστόφια είχαν καταχωρήσει αγωγή δυσφήμισης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, εξαιτίας της δήλωσης αυτής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Χαραυγής», στις 27 Οκτωβρίου, ο Ευθύμιος Δίπλαρος, αποδέχθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι η δήλωση του ήταν «ήταν ψευδής, αναληθής, εντελώς ατεκμηρίωτη και εσφαλμένη αφού δεν βασιζόταν σε υπαρκτά γεγονότα», παράλληλα δήλωσε ότι δεν είχε σκοπό να θίξει ή να αμφισβητήσει την εντιμότητα, τιμιότητα, ήθος και χαρακτήρα της Χριστίνας Χριστόφια και Μαριάννας Χριστόφια και οι σχετικές δηλώσεις στις οποίες προέβη δεν αποτελούσαν παρά δηλώσεις ατυχείς και λανθασμένες, ενώ απολογήθηκε προς τις ενάγουσες.

Από την πλευρά του οι εναγόμενες, ανέφεραν ότι ο κ. Δίπλαρος προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις «για να προκαλέσει ζημιά και/ή μίσος και απέχθεια στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και στα πρόσωπα της οικογένειάς του, ειδικότερα στις δύο του κόρες».

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

"Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, σε δήλωση που έγινε ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και διαμόρφωσε το πλαίσιο της απόφασης σε υπόθεση αγωγής δυσφήμισης που κατέθεσαν οι θυγατέρες του Δ. Χριστόφια, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Ευθύμιος Δίπλαρος προέβη σε «ψευδή, αναληθή, εντελώς ατεκμηρίωτη και εσφαλμένη» δήλωση ότι «η κόρη του τέως Προέδρου έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό πριν από το κούρεμα καταθέσεων». 

Πρόκειται για μία από τις πάμπολλες περιπτώσεις επιθέσεων λάσπης στις οποίες μας συνήθισαν στελέχη του ΔΗΣΥ και στις οποίες μεγαλούργησαν ιδιαίτερα όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Πρόκειται για ένα από τα πολλά παραδείγματα υπόθεσης διασποράς «fake news», στην οποία ωστόσο έγινε το λάθος αντί ψιθύρου και υπόγειας διαβολής να γίνει δημόσια τοποθέτηση. 
Πρόκειται, τέλος, για ένα πάθημα που πρέπει να γίνει μάθημα για τον ΔΗΣΥ και το επιτελείο του κ. Αναστασιάδη, όταν σήμερα νουθετούν άλλους να αποφεύγουν ανάλογες πρακτικές. Για να αφήσουμε πίσω μας πρακτικές μίσους, εξαλλοσύνης και φανατισμού, ώστε ο πολιτικός μας πολιτισμός να χαρακτηρίζεται από ήθος και αλληλοσεβασμό."

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X