ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Aπό Δευτέρα χειμώνας-Βροχές, καταιγίδες ίσως και χιόνια

Και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει ο καιρός από τη Δευτέρα σύμφωνα με τις προβλέψεις του kitasweather.
Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρό, ενώ μάλιστα δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Διαβάστε την πρόγνωση από το kitasweather.com

Πυκνή σκόνη από τη Βόρειο Αφρική συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή μας.

Παρόλο που η τροφοδοσία της σκόνης από τη Βόρειο Αφρική προς την περιοχή μας έχει σταματήσει, τα επίπεδα σκόνης συνεχίζουν να βρίσκονται στο κόκκινο. Αυτό οφείλεται στον πολύ μεγάλο όγκο σκόνης που είχε μεταφερθεί στην περιοχή μας τα προηγούμενα 24ωρα και την ταυτόχρονη εξασθένηση των ανέμων στην περιοχή, επιτρέποντας έτσι στη σκόνη να παραμείνει στάσιμη στην περιοχή μας. Από αύριο θα αρχίσει να μειώνεται σιγά σιγά, αλλά θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι και το Σάββατο, όπως αναφέρουμε εδώ και μέρες.

Τις βραδινές ώρες, όταν εξασθενούν οι άνεμοι και αυξάνεται η υγρασία σε σχέση με την μέρα, η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, και τα 7 σημεία όπου γίνονται μετρήσεις στα ποσοστά σκόνης, βρίσκονται στο κόκκινο (12:00 μμ).

Το σενάριο Μεσογειακού Κυκλώνα στο Ιόνιο Πέλαγος αυτή την Πέμπτη-Παρασκευή, που το Kitasweather είχε αναφέρει από την περασμένη Κυριακή, φαίνεται να έχει κλειδώσει. Ένα πολύ βαθύ χαμηλό σύστημα με χαρακτηριστικά Τροπικού Κυκλώνα, με θερμό πυρήνα χωρίς μέτωπα και ανέμους γύρω στα 140kph, με ριπές έως και 200kph. Κυκλώνας κατηγορίας 1 σύμφωνα με την κλίμακα του Saffir.

Ο Μεσογειακός Κυκλώνας από το Ιόνιο Πέλαγος αναμένεται να κινηθεί ανατολικά-βορειοανατολικά προς δυτική-νοτιοδυτική Ελλάδα, όπου θα δώσει έντονες και παρατεταμένες βροχές και καταιγίδες, με ανέμους τοπικά να φτάνουν ένταση τυφώνα στις ήδη πληγείσες περιοχές από το σύστημα, που έχει κοστίσει μέχρι τώρα τη ζωή σε 7 άτομα, με αρκετούς αγνοούμενους.

Όσοι θα βρίσκονται στην Ελλάδα την Πέμπτη, Παρασκευή και Σαββατοκύριακο, συστήνουμε να ενημερώνονται από τις αρμόδιες αρχές για τις καιρικές συνθήκες, προς αποφυγή ταλαιπωριών και κινδύνων που αναμένεται να προκύψουν.

Ο κυκλώνας, μόλις συναντήσει στεριά, θα αρχίσει να χάνει τα χαρακτηριστικά Τροπικού Κυκλώνα αλλά παραμένει ένα πολύ ισχυρό σύστημα με έντονες και παρατεταμένες βροχές και καταιγίδες, καθώς και θυελλώδεις ανέμους, που θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας.
Το σύστημα αυτό ακολουθεί ανατολική πορεία προς την Τουρκία και εξασθενεί σημαντικά σε σχέση με το πώς ήταν στην περιοχή της Ελλάδας, αλλά φαίνεται ότι το Short wave trough από τα βορειοδυτικά θα το ευνοήσει να βαθύνει και πάλι, πριν φτάσει στην περιοχή μας Κυριακή προς Δευτέρα, με προοπτική να δώσει αρκετές βροχές στο νησί μας.

Να τονίσουμε όμως ότι δεν θα έχει καθόλου χαρακτηριστικά Τροπικού Κυκλώνα αυτό το χαμηλό στην περιοχή μας.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πυκνή σκόνη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες δεν αποκλείεται τοπική αραιή ομίχλη ή χαμηλή νέφωση. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πυκνή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και 3 στη Χιονίστρα.

Αύριο ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα παρατηρούνται τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη η οποία κατά διαστήματα θα είναι πυκνή, κυρίως το πρώτο μισό της μέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, 25 έως 26 στα νότια και ανατολικά, 24 έως 25 στα δυτικά και βόρεια παράλια και 13 στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες δεν αποκλείεται τοπική αραιή ομίχλη ή χαμηλή νέφωση. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 14 έως 16 στα παράλια και 3 στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο την Παρασκευή και πτώση το Σάββατο.

Την Κυριακή αναμένεται μερικώς συννεφιασμένος καιρός αρχικά, αλλά σύντομα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές από το απόγευμα προς βράδυ.

Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή πτώση και την Τρίτη είναι πιθανόν να πέσει χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X