ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απλήρωτοι από τον Οκτώβριο οι συνεργάτες της «Ζήνων»

Σταματούν τα μαθητικά δρομολόγια, μέχρι να πληρωθούν

Ενημέρωση από το Υπουργείο Μεταφορών για το τί μέλλει γενέσθαι, στο θέμα που προέκυψε από τη σημερινή μη διεξαγωγή μαθητικών λεωφορείων στη πόλη και επαρχία Λάρνακας, αναμένει η εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας.


Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Λάρνακα - Ξεκρέμαστοι δεκάδες μαθητές


Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Ζήνων» Λουκάς Λουκά, οι οδηγοί λεωφορείων που εκτελούν και μαθητικά δρομολόγια «δεν είναι υπάλληλοι της εταιρείας αλλά συνεργάτες. Οι οδηγοί δεν έχουν πληρωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο, ζητούν τα δεδουλευμένα τους, αλλά η εταιρεία αδυνατεί να πληρώσει διότι το κράτος δεν δίνει τα απαραίτητα ποσά" για να πληρωθούν οι συνεργάτες.


Αγριεύει από απόψε το ψύχος - Χιόνια στα ημιορεινά


Ανέφερε ότι τον Δεκέμβριο «η εταιρεία πήρε 395 χιλιάδες ευρώ ενώ το μισθολόγιο ανέρχεται στις 420 χιλιάδες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Λουκά είπε πως «οι οδηγοί διαμαρτύρονταν για τους μισθούς τους από τον περασμένο Οκτώβριο. Από τις επαφές που είχαμε με το Υπουργείο Μεταφορών, ελπίζαμε ότι θα πρόβλημα θα επιλύετο κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς» και πρόσθεσε πως «μετά την πάροδο της συγκεκριμένης περιόδου, οι οδηγοί των λεωφορείων αποφάσισαν να σταματήσουν να διεξάγουν τα μαθητικά δρομολόγια μέχρι ότου λάβουν τα δεδουλευμένα τους».


Οικογένεια με τρία παιδιά χάθηκε στο χιονισμένο Τρόοδος


Σε άλλη ερώτηση ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας «Ζήνων» είπε πως «αναμένουμε ενημέρωση από το Υπουργείο Μεταφορών για το τί μέλλει γενέσθαι προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα».

Σημειώνεται ότι από την απεργία επηρεάζονται συνολικά 29 δρομολόγια που διεξάγονται από τρεις ιδιοκτήτες λεωφορείων που διαθέτουν στόλο 27 λεωφορείων.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση