ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Αντιδράσεων συνέχεια για το «καινοτόμο» ουροδοχείο για άντρες σε σχήμα γυναίκας

Ζητά άμεση ενημέρωση το γραφείο της Επιτρόπου για την Ισότητας των Φύλων

Το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, ως αρμόδιος φορέας για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την εξάλειψη των στερεοτύπων και των κοινωνικών προκαταλήψεων εις βάρος της γυναίκας, ζήτησε «πλήρη και άμεση ενημέρωση» από τη διεύθυνση των Διαρθρωτικών Ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο όσον αφορά στη χρηματοδότηση ή όχι του προϊόντος-ουροδοχείο για άντρες σε σχήμα γυναίκας ως καινοτόμο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, το εν λόγω προϊόν αποτελεί ύβρη στη γυναίκα, αναπαλαιώνει και αναπαράγει στερεότυπα, προκαταλήψεις και πλέον απαρχαιωμένες αντιλήψεις για τη γυναίκα τη στιγμή που η πολιτεία δαπανεί χρήματα για την προαγωγή της ισότητας των φύλων και την εξάλειψή τους.

«Δεν είναι δυνατόν αυτό το εξευτελιστικό για την γυναικεία αξιοπρέπεια προϊόν να διαφημίζεται ως καινοτόμο. Θα αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση από τον αρμόδιο φορέα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης για το ανδρικό ουροδοχείο, που αποτελεί ύβρη προς τη γυναικεία αξιοπρέπεια, το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων ενημερώνει ότι η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίας, Βιομηχανίας και Τουρισμού ενημέρωσε την Επίτροπο Ισότητας των Φύλων κα Ιωσηφίνα Αντωνίου, ότι το προϊόν εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της ΕΕ στην Κύπρο.

Εκφράζουμε απορία, αλλά και αγανάκτηση για την απόφαση αυτή, η οποία παραβιάζει τη δεδηλωμένη πολιτική της Κυβέρνησης, και η οποία καταγράφεται στο Στρατηγικό Σχέδιο για την Ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Ένας από τους στόχους προτεραιότητας του Σχεδίου είναι η καταπολέμηση και εξάλειψη των στερεοτύπων και των κοινωνικών προκαταλήψεων σε βάρος των γυναικών.

Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο προϊόν είναι μια σοβαρή μορφή έμφυλου ρατσισμού για την εξάλειψη του οποίου το κράτος χρηματοδοτεί προγράμματα και δράσεις με αρκετά κεφάλαια.

Ως εκ τούτου, θα ζητήσουμε άμεσα την άρση της χρηματοδότησης και την επιστροφή του ποσού που έχει δοθεί μέχρι τώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X