ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αντιδράσεις για το δήθεν «κρατικό» νοσοκομείο στα Λεύκα - Χρησιμοποιούν τη φύση για την ανάγκη τους

Έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων για την κατάσταση

Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου «κρατικού» νοσοκομείου στη Μόρφου, που άρχισε έξι μήνες πριν, ενώ εδώ και 14 μήνες στο «δημόσιο» νοσοκομείο Τζενγκίζ Τοπέλ στη Λεύκα δεν μπορούν να κατασκευάσουν μια νέα τουαλέτα 25 τ.μ., που πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές υγιεινής.

Στο πρωτοσέλιδό της η Κίπρις γράφει σήμερα ότι το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής της Λεύκας που πρόσφατα ανακηρύχθηκε η έκτη «επαρχία» του ψευδοκράτους. Το νοσοκομείο Τζενγκίζ Τοπέλ είναι παλιό και βρίσκεται στην Πεντάγεια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο χρησιμοποιούνται τουαλέτες από όλους, άντρες, γυναίκες και παιδιά, ενώ ο κόσμος που το επισκέπτεται έχει αυξηθεί με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τη φύση και ο γύρω χώρος να μυρίζει άσχημα, όπως γράφει η Κίπρις. Οι νέες τουαλέτες θα βρίσκονται εκτός κτιρίου.

Αναφέρεται επίσης ότι σκουπίδια βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από το χημείο και την καντίνα του νοσοκομείου, που βρίσκονται επίσης εκτός κτιρίου, χωρίς κανείς να τα μαζεύει.

Η εφημερίδα δημοσιεύει και δηλώσεις πολιτών, χωρίς όμως να δίδει ονόματα, με κάποιον από αυτούς να δηλώνει πως από το νοσοκομείο στη Λεύκα πέρασαν τρεις «υπουργοί» που υποσχέθηκαν να λύσουν το θέμα της τουαλέτας αλλά εδώ και 14 μήνες δεν έχει γίνει τίποτα.

Το νέο «κρατικό» νοσοκομείο στη Μόρφου άρχισε να χτίζεται τον περασμένο Φεβρουάριο και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Κίπρις η οικοδομή βαίνει προς ολοκλήρωση.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X