ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανεστάλη η απεργία στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Καταλυτική η παρέμβαση Παμπορίδη

Σε αναστολή της δωδεκάωρης στάσης εργασίας που είχαν εξαγγείλει για σήμερα προχώρησαν οι ωρομίσθιοι υπάλληλοι του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’, μετά από παρέμβαση του ίδιου του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη, ο οποίος υποσχέθηκε να φέρει ενώπιον του Υπουργικού την ερχόμενη Τρίτη σχέδιο για την πλήρωση δέκα κενών θέσεων, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Δεκάδες ωρομίσθιοι υπάλληλοι του Νοσοκομείου κατήλθαν σε στάση εργασίας που άρχισε από τις 630 πμ και ήταν προγραμματισμένη να διαρκέσει μέχρι τις 1830 μμ, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες υποστελέχωσης, οι οποίες, σύμφωνα με τις συντεχνίες, δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα που επηρέαζαν και την υγεία των ασθενών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο.

Μέχρι χθες, το θέμα διαχειρίζονταν η διοίκηση του νοσοκομείου και η διοίκηση του Υπουργείου Υγείας, ωστόσο, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού Υγείας, Αναστασία Ανθούση, με πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Παμπορίδη ο ίδιος συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Μακάρειο με τους εργαζόμενους και εκπροσώπους των συντεχνιών τους.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τα προβλήματα και συμφωνήθηκε όπως δρομολογηθούν λύσεις άμεσα κι έτσι λόγω καλής θέλησης και θετικής πίστωσης στις προθέσεις του Υπουργού Υγείας ανέστειλαν τη στάση εργασίας, αναμένοντας να δουν και απτά αποτελέσματα, σημείωσε η κ. Ανθούση.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα, όπως εξήγησε, ήταν αυτό της υποστελέχωσης, το οποίο λόγω γραφειοκρατίας ενδεχομένως να αργούσε να ολοκληρωθεί. Για παράδειγμα, οι καθαρίστριες του Μακάρειου Νοσοκομείου καλούνταν να καλύψουν το κενό που δημιουργούσε η έλλειψη οκτώ καθαριστριών στα υγειονομικά κέντρα με τα οποία είναι συνδεδεμένο το Μακάρειο, κάτι το οποίο «δημιουργούσε δυσλειτουργίες».

Όπως σημείωσε η κ. Ανθούση, με παρέμβαση του Υπουργού Υγείας και σε συνεννόηση με τον Υπουργό Οικονομικών αποφασίστηκε ότι κατ’ εξαίρεση θα οδηγηθεί πρόταση στο Υπουργικό για έγκριση πλήρωσης δέκα κενών θέσεων.

Παράλληλα είπε ότι ο Υπουργός έδωσε εντολή στη διοίκηση του νοσοκομείου και στις συντεχνίες να πραγματοποιήσουν σύσκεψη εντός δεκαπέντε ημερών για να καταγραφούν όλα τα προβλήματα και να βρεθούν λύσεις, ενώ εκεί και όπου χρειάζεται θα παρέμβει ο Υπουργός.

Ικανοποίηση για τη σημερινή εξέλιξη εξέφρασε μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο ΓΓ της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ Γιώργος Κωνσταντίνου.

«Μετά από παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, ο οποίος μας κάλεσε σε μια σύσκεψη και λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις, που μας οδήγησαν να κάνουμε συνέλευση για να ενημερώσουμε το προσωπικό και να αναστείλουμε τα μέτρα μετά από αυτή την εξέλιξη» ανέφερε.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που επιτέλους τέθηκαν κάποια χρονοδιαγράμματα για επίλυση κάποιων προβλημάτων και αναμένουμε από το Υπουργικό Συμβούλιο την Τρίτη να δοθεί έγκριση για την πλήρωση ενός σημαντικού αριθμού θέσεων, οι οποίες κρίνεται ότι είναι πολύ επείγουσες να πληρωθούν και να ξεπεραστούν τα προβλήματα» σημείωσε.

Η πρόταση θα αφορά, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, την πλήρωση των δέκα από τις κενές θέσεις που υπάρχουν, σε πρώτο στάδιο. Πρόκειται για θέσεις καθαριστριών, κλητήρων και βοηθών θαλάμου ως επί το πλείστον.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X