ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανδρέας Μαυρομμάτης: Ποιος είναι ο «Άντρας της Χρονιάς 2016» που κέρδισε το αστέρι «Michelin» (pics)

Ο Κύπριος Σεφ που διαπρέπει στην Γαλλία

Ο Σεφ, Ανδρέας Μαυρομμάτης, εδώ και 38 χρόνια, ζει και διαπρέπει στην Γαλλία, όπου διατηρεί το εστιατόριο «Le Mavrommatis», μέσω του οποίου προωθεί και προάγει τα παραδοσιακά ελληνικά και Κυπριακά παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία «παντρεύει» με πιο σπάνιες και εκλεπτυσμένες γεύσεις, από όλον τον κόσμο. Στις 5 Φεβρουαρίου, τιμήθηκε με την ύψιστη διάκριση στον τομέα της γαστρονομίας, το αστέρι «Michelin».

Ο κ. Μαυρομμάτης είναι ο πρώτος Κύπριος Σεφ που διακρίθηκε με το εν λόγω σημαντικό βραβείο. 

Τον πρωτογνωρίσαμε όταν βραβεύτηκε στα «Man of the Year 2016»
Πριν από την ύψιστη επιβράβευση στον τομέα του, το αστέρι «Michelin», ο Ανδρέας Μαυρομμάτης, βραβεύθηκε στην Κύπρο, ως ο Άντρας της Χρονιάς 2016, στα βραβεία που έχουν γίνει θεσμός, «Man of the Year Awards».


Τα βραβεία Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2018 θα πραγματοποιηθούν και φέτος και συγκεκριμένα την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 στο Royal Hall στη Λευκωσία. Οι υποψηφιότητες για τους άντρες της χρονιάς του 2018 στις διάφορες κατηγορίες παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον αφού πρόκειται για άτομα που κατάφεραν να διαπρέψουν και να ξεχωρίσουν στον τομέα τους.

Δείτε τις υποψηφιότητες ΕΔΩ

Η μεγάλη απόφαση

Σε συνέντευξή του στο «MUST», ο κ. Μαυρομμάτης, ανέφερε ότι η Γαλλική κουλτούρα πάντοτε τον ενέπνεε και τον έλκυε, από τα νεανικά του χρόνια. Ιδιαίτερα το Παρίσι, προσθέτει, ασκούσε μια ιδιαίτερη γοητεία πάνω του και, όταν, όντας φοιτητής, εργαζόταν σε ελληνικά εστιατόρια, άρχισε, σιγά-σιγά, να ωριμάζει μέσα του η ιδέα της ανάδειξης της ελληνικής κουζίνας.

Ωστόσο, δεν ήταν όλα ρόδινα, όπως επισημαίνει. Δεν ήταν εύκολο το να δημιουργηθεί στην Πόλη του Φωτός, όπως αποκαλείται το Παρίσι, αλλά χρειάστηκαν μεγάλες δόσεις υπομονής, επιμονής και σκληρής δουλειάς, ενώ δεν έλειψαν και οι δυσκολίες και οι απογοητεύσεις, που ήταν άπειρες.

Παρά τις όποιες δυσκολίες, όμως, συμπαραστάτες είχε τα δύο αδέρφια του, που βρίσκονται στο Παρίσι και μαζί του στην επιχείρηση, καθώς, φυσικά, και η οικογένειά του στην Κύπρο, που τον στήριξαν σε κάθε του βήμα. Την ίδια ώρα, την σημαντική βοήθεια και στήριξή τους, τού παρείχαν και του παρέχουν οι Γάλλοι σεφ, με πολλούς από τους οποίους διατηρεί φιλικές σχέσεις. Οι άνθρωποι αυτοί τον αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή, τον παρότρυναν να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τον στόχο του.

Το μυστικό της επιτυχίας

Πως κατάφερε να υλοποιήσει τα μεγάλα του όνειρα στην Γαλλία και να φτάσει στην σπουδαία διάκριση του αστεριού «Michelin»; Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης έχει την απάντηση: «η αγάπη μου για την καλή ελληνική κουζίνα σε συνδυασμό με τη συνεχή αναζήτηση για νέες γεύσεις και καινοτόμα προϊόντα γοήτευσαν και τους πιο απαιτητικούς γαλλικούς ή μη ουρανίσκους.».

Οι Γάλλοι, όμως, έχουν κάνει τις επιλογές τους, όσον αφορά τα ελληνικά πιάτα, λέει ο κ. Μαυρομμάτης: ιδιαίτερη προτίμηση δείχνουν σε πιάτα όπως το αρνάκι ψητό με χαλούμι, το γουρουνόπουλο με κολοκάσι, το χταπόδι, αγκινάρες α λα πολίτα με θαλασσινά, το γαλακτομπούρεκο, καθώς και σε πολλά άλλα.

Στην κουζίνα για μεγάλες φίρμες

Από τα χέρια του Κύπριου Σεφ, έχουν γευτεί πιάτα, μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου, αλλά και της πολιτικής, όπως αναφέρει. Ο Tom Hanks, ο Francis Ford Coppola, αλλά και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, ήταν οι τυχεροί, για τους οποίους είχε την τιμή να μαγειρέψει. Παρ’ όλ’ αυτά, ένα σημαντικό άτομο στην ζωή του, δεν πρόλαβε να απολαύσει τις δημιουργίες του – η αγαπημένη του γιαγιά.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X