ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αναστέλλουν την προγραμματισμένη απεργία τους οι λιμενεργάτες

Μετά από εντατικές διαβουλεύσεις

Μετά από εντατικές διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, αποφασίστηκε η αναστολή της προγραμματισμένης για την ερχόμενη Τρίτη, 24ωρης απεργίας των λιμενεργατών στα λιμάνια Λεμεσού - Λάρνακας.

Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ συντεχνιακές πηγές, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των εκπροσώπων των συντεχνιών με τη Διευθύντρια και λειτουργούς του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων, λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις που δημιουργούν προοπτικές επίλυσης της διαφοράς που προέκυψε από τη μη ανανέωση της συλλογικής σύμβασης.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί, αρχές της εβδομάδας, σύσκεψη της Διευθύντριας του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων με τους τρεις εργοδότες (DP World Limassol, Eurogate, Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων), στο πλαίσιο της μεσολαβητικής προσπάθειας που ανέλαβε το Υπουργείο Εργασίας.

Αποφασίστηκε επίσης όπως το θέμα απασχολήσει, στις 29 Οκτωβρίου, κοινή σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων, δηλαδή της εργοδοτικής πλευράς, των συντεχνιών καθώς και των Υπουργείων Εργασίας και Μεταφορών, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας αναμένεται όπως το αποτέλεσμα της ευρείας αυτής σύσκεψης τεθεί ενώπιον της Υπουργού Εργασίας.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι συντεχνίες των λιμενεργατών αποφάσισαν όπως αναβάλουν την 24ωρη απεργία που ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη, 23 Οκτωβρίου, προειδοποιώντας παράλληλα πως, αν δεν υπάρξει θετική κατάληξη στη συνάντηση της 29ης Οκτωβρίου, τα απεργιακά μέτρα θα είναι αναπόφευκτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X