ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αναστάτωση για την καταλληλότητα νηπιαγωγείου στην Λευκωσία

Μελέτες κρίνουν το κτίριο ασφαλές

Το οίκημα που στεγάζεται το ένα από τα δύο νηπιαγωγεία του Σωματείου της Κοινωνικής Μέριμνας Αγίων Ομολογητών και για το οποίο έγινε λόγος για την καταλληλότητα του, μετά από ενδελεχείς μελέτες και ελέγχους υπηρεσιών των αρμοδίων Υπουργείων όπως και ανεξάρτητων εξειδικευμένων πολιτικών μηχανικών, μελών του ΕΤΕΚ, κρίθηκε ότι είναι ασφαλές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο της Κοινωνικής Μέριμνας Αγίων Ομολογητών.

Οπως αναφέρει, ως μέρος του κοινωνικού του έργου, το Σωματείο λειτουργεί για τέσσερις περίπου δεκαετίες δύο νηπιαγωγεία και για πάνω από δέκα χρόνια δύο Βρεφοκομικούς Σταθμούς σε ιδιόκτητα οικήματα, για να υπηρετεί άπορες οικογένειες για τις οποίες τα δύο πιο πάνω ιδρύματα είναι αναγκαία.

«Πρόσφατα δημιουργήθηκε αχρείαστος θόρυβος σχετικά με την καταλληλότητα του οικήματος που στεγάζεται το ένα νηπιαγωγείο και που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στις οικογένειες των παιδιών. Μετά από ενδελεχείς μελέτες και ελέγχους υπηρεσιών των αρμοδίων υπουργείων όπως και ανεξάρτητων εξειδικευμένων πολιτικών μηχανικών, μελών του ΕΤΕΚ, εκρίθη ότι το εν λόγω οίκημα είναι ασφαλές και κατάλληλο για τη στέγαση των παιδιών του νηπιαγωγείου. Αυτό επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού σε πρόσφατη συνάντηση του με την επιτροπή του Συνδέσμου Γονέων», προσθέτει.

Το Σωματείο της Κοινωνικής Μέριμνας Αγίων Ομολογητών εκφράζει λύπη «για τη πιο πάνω αχρείαστη αναστάτωση και ταλαιπωρία η οποία οφείλεται σε λανθασμένες εκτιμήσεις και ενέργειες ορισμένων λειτουργών», όπως αναφέρει και ευχαριστεί τις αρμόδιες αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας.

*Φωτογραφία αρχείου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X