ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανανεώθηκε η κράτηση του 49χρονου υπόπτου

Συνεχίζει η αστυνομία τις ανακρίσεις

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανανέωσε σήμερα, για άλλες δύο μέρες, το διάταγμα κράτησης εναντίον του Sergey Κiriyanov, 49 χρόνων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης του Daniel Nikolov, 51 ετών, που διαπράχθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2017, στη Λάρνακα.

Όπως αναφέρθηκε σήμερα στο Δικαστήριο, το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου λήφθηκε πληροφορία στο κέντρο μηνυμάτων της Αστυνομίας Λάρνακας ότι υπήρχε έντονη δυσοσμία σε υποστατικό που βρίσκεται στην οδό Γόλγων στη Λάρνακα, όπου χρησιμοποιούσε ως κατοικία ο Daniel Nikolov.

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή όπου διαπίστωσαν την έντονη δυσοσμία η οποία προερχόταν από το συγκεκριμένο υποστατικό. Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, επειδή δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση από τον ένοικο του διαμερίσματος, οι αστυνομικοί έσπασαν το γυαλί της μπροστινής εισόδου και μπροστά από την πόρτα εντοπίστηκε να βρίσκεται νεκρός με καρφωμένο στο στήθος ένα μαχαίρι ο κ. Nikolov.

Η σκηνή αποκλείστηκε και στο μέρος μετέβησαν μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας ενώ κλήθηκαν ιατροδικαστές καθώς και η ΥΠΕΓΕ του Αρχηγείου Αστυνομίας. Από εξέταση του θύματος διαπιστώθηκε ότι έφερε αριθμό τραυμάτων στο θώρακα και στην πλάτη από αιχμηρό αντικείμενο.

Στο διαμέρισμα υπήρχε μεγάλη ακαταστασία, σπασμένα έπιπλα και αίμα σχεδόν σε όλο το πάτωμα και έπιπλα, ενώ λόγω του σκότους η σκηνή αποκλείστηκε και οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίστηκαν την επόμενη ημέρα.

Από τις έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι το θύμα με τον ύποπτο γνωρίζονταν, αφού στις 11 Νοεμβρίου απασχόλησαν την Αστυνομία αναφορικά με συμπλοκή που είχαν μεταξύ τους, στο διαμέρισμα του θύματος, όπου και αλληλοτραυματίστηκαν. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στο διαμέρισμα όπου εντόπισαν εντός του υποστατικού το θύμα και τον ύποπτο να καθαρίζουν μαζί το δωμάτιο στο οποίο υπήρχαν σπασμένα γυαλιά και αίματα, ενώ και οι δύο μύριζαν έντονα αλκοόλ.

Ανακρινόμενοι και οι δύο ισχυρίστηκαν ότι βρίσκονταν μαζί από τη 01.30 της 11ης Νοεμβρίου και κατανάλωναν οινοπνευματώδη ποτά με αποτέλεσμα να συμπλακούν μεταξύ τους για ασήμαντη αφορμή και λόγω μέθης να σπάσουν ένα ποτήρι. Ανέφεραν επίσης ότι είναι φίλοι και απολογήθηκαν για την αναστάτωση που προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους.

Και οι δύο αρνήθηκαν να προβούν σε καταθέσεις για υποβολή παραπόνου όπως τους ζητήθηκε από την Αστυνομία ενώ αρνήθηκαν να μεταβούν στο Νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη. Το θύμα έφερε αίματα στα χέρια για τα οποία ανάφερε ότι προκλήθηκαν από το σπάσιμο του ποτηριού καθώς επίσης και τραύμα στο δεξί μάτι.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο, στις 12 Νοεμβρίου 2017 λήφθηκε πληροφορία ότι ο 49χρονος ύποπτος μετέβη στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και ανέφερε ότι κτυπήθηκε από αγνώστους στο μάτι. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στο Νοσοκομείο όπου εντόπισαν τον ύποπτο, ο οποίος υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι έφερε αιμόφθαλμο στο δεξί μάτι και κρατήθηκε για νοσηλεία μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.

Σε συνομιλία που είχε με τα μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι το μεσημέρι της 11ης Νοεμβρίου πήγε σε παραθαλάσσια περιοχή στην Ορόκλινη για ψάρεμα έχοντας προηγουμένως καταναλώσει ποσότητα οινοπνευματωδών ποτών. Όπως ισχυρίστηκε, εκεί τον προσέγγισαν δυο άγνωστα του πρόσωπα τα οποία του ζήτησαν οινοπνευματώδη ποτά για να πιουν, αλλά αυτός αρνήθηκε και τους έδιωξε με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να αντιδράσει, να τον κλωτσήσει στο δεξί μάτι και να τραυματιστεί.

Εναντίον του υπόπτου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και έρευνας της οικίας του στην Ορόκλινη καθώς και του αυτοκινήτου του. Ο ύποπτος συνελήφθη στο σπίτι του το απόγευμα και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, όπως ρούχα, μαχαίρια και τηλέφωνο τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Ενώ το αυτοκίνητο του φορτωνόταν σε πλατφόρμα ρυμούλκησης, εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος σε διάφορα σημεία μέσα στο όχημα, το οποίο σφραγίστηκε και μεταφέρθηκε στην ΑΔΕ Λάρνακας για επιστημονικές εξετάσεις.

Στις 18 Νοεμβρίου ο ύποπτος παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας όπου εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα προσωποκράτησης για περίοδο οκτώ ημερών το οποίο έληξε σήμερα. Την επομένη, 19 Νοεμβρίου, προέκυψε μαρτυρία εναντίον του Andrei Ovsiannokov 57 χρόνων από τη Ρωσία, ο οποίος συνελήφθη την ίδια ημέρα δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης. Την ίδια ημέρα ο Ovsiannikov, προέβη σε θεληματική κατάθεση μέσα από την οποία παραδέχθηκε ενοχή για εμπλοκή του στο φόνο.

Στην κατάθεση του ανέφερε ότι γνωρίζει το θύμα, αφού ήταν φίλοι και ότι στις 11 Νοεμβρίου ήταν μαζί με το θύμα και τον ύποπτο στο διαμέρισμα του θύματος και έπιναν. Σε κάποια στιγμή, ανέφερε ότι είδε το θύμα να κρατά δύο ποτήρια σπασμένα και να αυτοτραυματίζεται, ενώ ήταν σε έξαλλη κατάσταση.

Όταν η Αστυνομία μετέβη στη σκηνή το θύμα συμφιλιώθηκε με τον ύποπτο ενώ, όπως είπε μετά την αναχώρηση της Αστυνομίας, ο ύποπτος θέλησε να φύγει ωστόσο το θύμα δεν τον άφηνε και τον ξανακτύπησε, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει στο πάτωμα.

Μετά άρχισε να τον κλωτσά και έπιασε ένα μαχαίρι και κατευθύνθηκε προς το μέρος του. Τότε ο Andrei Ovsiannikov πήρε ένα μαχαίρι και τον μαχαίρωσε τρεις φορές στην πλάτη και δύο φορές στην κοιλιά. Το θύμα τότε γύρισε προς το μέρος του Ovsiannikov και προσπάθησε να του επιτεθεί ωστόσο αυτός άρπαξε άλλο μαχαίρι και του το κάρφωσε στο στήθος.

Σύμφωνα πάντα με τόσα ανέφερε στην Αστυνομία ο Ovsiannikov, αφού συνέφερε τον ύποπτο, τον βοήθησε να σηκωθεί και πριν εξέλθουν του διαμερίσματος του ανάφερε ότι σκότωσε τον Nikolov. Ακολούθως και οι δύο έφυγαν από το μέρος με το αυτοκίνητο του υπόπτου ο οποίος οδήγησε και μετέβηκαν στην οικία του όπου πέταξε τα ρούχα στον μεγάλο κάλαθο της πολυκατοικίας όπου διαμένει.

Στις 20 Νοεμβρίου ο Andrei Ovsiannikov, παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και εναντίον του εξασφαλίστηκε διάταγμα προσωποκράτησης για οκτώ ημέρες. Η Αστυνομία έλαβε από τον ύποπτο ανακριτικές καταθέσεις στις οποίες αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση, θέτει τον εαυτό του στη σκηνή αναφέροντας ωστόσο ότι κοιμόταν και δεν αντιλήφθηκε οτιδήποτε. Όπως ισχυρίστηκε τα τραύματα στα χέρια προκλήθηκαν από σπασμένα ποτήρια στο πάτωμα του διαμερίσματος του θύματος και το τραύμα στο μάτι από κτύπημα σε τραπέζι, ενώ σημείωσε πως δεν θυμάται να ενεπλάκη σε καυγά λόγω του ότι ήταν μεθυσμένος.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι σε κάποια στιγμή τον ξύπνησε ο Andrei Ovsiannikov, είδε ότι η πόρτα του διαμερίσματος ήταν ανοικτή και τον βοήθησε να βγει από το διαμέρισμα επειδή δεν έβλεπε από το τραύμα που είχε μάτι του και λόγω της μέθης. Είπε επίσης ότι δεν πρόσεξε το καρφωμένο μαχαίρι στο στήθος του θύματος ούτε εάν είχε αίματα επειδή δεν έβλεπε καλά και ισχυρίστηκε ότι πληροφορήθηκε από την Αστυνομία το θάνατο του θύματος.

Κατά τη διάρκεια της οκταήμερης κράτησης του υπόπτου η Αστυνομία, μεταξύ άλλων, προέβη σε έρευνες και εξετάσεις, έλαβε καταθέσεις και στάλθηκαν τεκμήρια στα εργαστήρια της Δύναμης για εξέταση, ωστόσο υπολείπεται ανακριτικό έργο που είναι σημαντική για πλήρη απόδειξη και στοιχειοθέτηση του αδικήματος.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ζήτησε και έλαβε από το Δικαστήριο διάταγμα κράτησης δύο ημερών εναντίον του υπόπτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X