ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανανεώθηκε η κράτηση του 39χρονου για τα 10 κιλά κάνναβης

Γιατί έφερε ένσταση ο δικηγόρος του

Για άλλες επτά ημέρες ανανεώθηκε σήμερα το διάταγμα κράτησης 39χρονου ιδιοκτήτη εταιρείας, στη Λεμεσό, που συνελήφθη στις 22 Ιανουαρίου σε σχέση με τον εντοπισμό δέκα κιλών κάνναβης.

Ο δικηγόρος του υπόπτου έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας, ενώ επανέλαβε πως ο πελάτης του ενεργούσε για λογαριασμό άλλου προσώπου και δεν σχετίζεται με την υπόθεση. Υποστήριξε επίσης ότι δηλώσεις που γίνονταν στα ΜΜΕ από την Αστυνομία, πριν την ολοκλήρωση της επιχείρησης, έδωσαν την ευκαιρία στον τελικό παραλήπτη να εξαφανιστεί και να μην προσέλθει για να παραλάβει τα δέματα στα οποία βρισκόταν η κάνναβη.


Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη του καφεστιατορίου


Υπενθυμίζεται πως τα δέκα κιλά πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, που ήταν συσκευασμένα σε δυο ταχυδρομικά δέματα, εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο άλλης ευρωπαϊκής χώρας και είχαν προορισμό την Κύπρο. Σε συνεννόηση με τις κυπριακές αρχές, έγινε ελεγχόμενη παράδοσή τους και αφού αντικαταστάθηκαν από ομοιώματα, παραδόθηκαν σε εταιρεία μεταφορών που τα εισήγαγε για λογαριασμό της εταιρείας του υπόπτου.

Ακολούθως, τα δέματα μεταφέρθηκαν στα γραφεία της εταιρείας του 39χρονου, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. Ανακρινόμενος, αρνήθηκε ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ συνεχίζει να επιμένει στον ισχυρισμό του, ότι δηλαδή παρέλαβε τα δέματα για λογαριασμό άγνωστου του προσώπου, το οποίο αναζητείται.


Σαϊεντολογία – Ποια είναι η «πίστη» που έγινε διάσημη στην Κύπρο σε μια μέρα


Στο δικαστήριο, ο αστυνομικός ανακριτής της υπόθεσης σημείωσε ότι, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο ύποπτος φέρεται να ασχολείται με την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Κύπρο, σε συνεργασία με άλλα πρόσωπα.

Ανέφερε ακόμη πως, από τη μελέτη των πρώτων τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, που παραλήφθηκαν προχθές, προκύπτει ότι ο ύποπτος υπέπεσε σε σοβαρές αντιφάσεις στις δυο ανακριτικές καταθέσεις που του λήφθηκαν.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 28 καταθέσεις και έχουν γίνει δυο έρευνες, ενώ για την ολοκλήρωση των εξετάσεων αναμένεται να ληφθούν άλλες 27 καταθέσεις, μετά την αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του υπόπτου και τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Εν αναμονή της αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων από άλλους τρεις παροχείς υπηρεσιών τηλεφωνίας, δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που θα κληθούν για ανάκριση.

Το δικαστήριο διέταξε την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του 39χρονου για άλλες επτά μέρες, σε σχέση με υπόθεση που αφορά τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και παράνομης εισαγωγής, κατοχής και κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β`.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X