ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανανέωση αδειών κυκλοφορίας: Θα αρχίσει να «γράφει» κόσμο η Αστυνομία

Διαβάστε πότε λήγει η προθεσμία και τι προειδοποιεί η αστυνομία

Υπενθυμίζεται το κοινό ότι, το χρονικό περιθώριο των εβδομήντα ημερών που δόθηκε από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας των μηχανοκινήτων οχημάτων, λήγει την ερχόμενη Κυριακή 11 Μαρτίου, 2018.

Ως εκ τούτου, με την πάροδο του χρονικού αυτού περιθωρίου, από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Μαρτίου, 2018, κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων που θα διενεργούνται από την Αστυνομία για την πρόληψη τροχαίων παραβάσεων, θα ελέγχεται κατά πόσον η άδεια κυκλοφορίας των μηχανοκινήτων οχημάτων έχει ανανεωθεί και σε περίπτωση που διαπιστωθεί η μη ανανέωση της άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων, τα μέλη της Αστυνομίας θα προβαίνουν σε σχετική καταγγελία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις 8 Ιανουαρίου 2018, που άρχισε η περίοδος ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας, μέχρι και το μεσημέρι της 6ης Μαρτίου, είχαν εκδοθεί 494.921 άδειες με το κράτος να εισπράττει €58.775.927

Την αντίστοιχη περσινή περίοδο, μέχρι τις 6 Μαρτίου είχαν εκδοθεί 503.512 άδειες κυκλοφορίας και το κράτος είχε εισπράξει €63.447.031.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, οι άδειες κυκλοφορίας θα ανανεώνονται µέχρι την Κυριακή 11.3.2018 χωρίς επιβάρυνση. Οι άδειες κυκλοφορίας µπορούν να ανανεώνονται για χρονική περίοδο τριών, έξι, εννέα και δώδεκα µηνών.

Με βάση την ίδια νοµοθεσία, για ανανεώσεις αδειών κυκλοφορίας που θα γίνονται µετά από την Κυριακή 11.3.2018, θα επιβάλλεται ως επιβάρυνση το άθροισµα του ποσού των 10 ευρώ και ποσού ίσου µε το δέκα τοις εκατό (10%) της άδειας κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο οφειλόµενο ποσό για το τρέχον έτος.

Ο έλεγχος των οχηµάτων θα αρχίσει τη ∆ευτέρα 12.3.2018 και από την ηµεροµηνία αυτή η Αστυνοµία και το Τµήµα Οδικών Μεταφορών θα καταγγέλλουν όσους κυκλοφορούν οχήµατα χωρίς ισχύουσα άδεια κυκλοφορίας.

Οι άδειες κυκλοφορίας ανανεώνονται στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση http://rtd.mcw.gov.cy, σε Εμπορικές Τράπεζες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, στα Επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και στα Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X