ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΝΑΔΑ-ΣΩΖΩ - Φυτεύτηκαν πάνω από τριακόσια δενδρύλλια στην Αγία Βαρβάρα (pics,vid)

H ένατη δεντροφύτευση η οποία πραγματοποιείται από την SPP MEDIA και τον ΟΠΑΠ Κύπρου

Κάθε καινούργιο δέντρο που φυτεύεται είναι ένα βήμα για ένα πιο υγιές και οικολογικό περιβάλλον για τα παιδιά αλλά και μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, ενώ γεμίζει παράλληλα το πράσινο στον χάρτη της Κύπρου. Όλα αυτά αποτελούν και τους στόχους του ομίλου SPP MEDIA και του ΟΠΑΠ Κύπρου τους οποίους προωθούν μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ΑΝΑΔΑ- ΣΩΖΩ που διοργανώνεται από το 2010.

Η ομάδα εθελοντών εργαζομένων των δύο εταιρειών, επισκέφθηκαν την περασμένη Τετάρτη το κοινοτικό πάρκο της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας στη Λευκωσία, και με την βοήθεια του κοινοτάρχη και του κοινοτικού συμβουλίου, προχώρησαν στην δεντροφύτευση, τριακοσίων δενδρυλλίων.

«Η πρωτοβουλία γίνεται για να ενισχυθεί το πράσινο αλλά και τα αντιπλημμυρικά έργα στην κοινότητα» αναφέρει σχετικά στην «Κ» ο κοινοτάρχης της Αγίας Βαρβάρας Μάριος Γεωργίου, βλέποντας με ικανοποίηση το κοινοτικό πάρκο να πρασινίζει και να είναι ένας χώρος ακόμη πιο φιλόξενος για τα παιδιά, που συνηθίζουν να περνούν εκεί τον ελεύθερο τους χρόνο.

 Πρόκειται για την ένατη δεντροφύτευση η οποία πραγματοποιείται από την SPP MEDIA και τον ΟΠΑΠ Κύπρου. Ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2010 από τον Άρωνα. Στις χρονιές που ακολούθησαν, έγιναν δεντροφυτεύσεις σε Λατσιά, Καπέδες, Έγκωμη, Ανθούπολη, και το Γέρι, ενώ έχουν φυτευθεί συνολικά πέραν των 4000 δενδρυλλίων.

Τις προηγούμενες δύο χρονιές, η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε στην καμένη γη της Σολέας, σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η μεγάλη καταστροφή μετά την πυρκαγιά Ιουνίου 2016. Πέραν των χίλιων δενδρυλλίων φύτεψαν πέρσι οι εθελοντές στην πληγείσα περιοχή, ενώ πέραν των 600 φυτών αφορούσαν την περιοχή μεταξύ των χωριών Αγίου Θεοδώρου και Κούρδαλι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X