ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αμερικανικό Κέντρο Μαστού - 405 βιοψίες, 165 νέα περιστατικά καρκίνου

Στον ένα χρόνο λειτουργίας του

Κατά τη διάρκεια του ενός έτους λειτουργίας του Αμερικανικού Κέντρου Μαστού διενεργήθηκαν 405 βιοψίες, από τις οποίες διαγνώστηκαν 165 νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Χειρουργός και Χειρουργός Μαστού, Δρ. Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του Αμερικανικού Κέντρου Μαστού, το οποίο βρίσκεται στο American Medical Center, ο Δρ. Χαραλάμπους εξήγησε ότι οι 163 βιοψίες έγιναν με κόπτουσα βελόνα και οι 2 με ανοικτές βιοψίες, λόγω της θέσης του όγκου, ενώ σημείωσε ότι «χειρουργικά πραγματοποιήθηκαν 57 μαστεκτομές, 23 ευρείες εκτομές και 39 εκτομές του όγκου με τη μέθοδο της ογκοπλαστικής».

Όπως ανέφερε ο Δρ. Χαραλάμπους από τις 57 μαστεκτομές οι 8 έμειναν χωρίς αποκατάσταση, με επιθυμία των ασθενών, στις 15 έγινε άμεση αποκατάσταση (1 στάδιο) και 34 άμεση αποκατάσταση (2 στάδια).

Συνολικά, είπε ο Δρ. Χαραλάμπους, διενεργήθηκαν 15 προφυλακτικές μαστεκτομές, κυρίως σε ασθενείς που έφεραν θετικό ογκογονίδιο, εξηγώντας ότι οι 9 είχαν θετικό ογκογονίδιο με νόσο στον ετερόπλευρο μαστό, οι 2 θετικό ογκογονίδιο χωρίς νόσο και οι 4 αρνητικό ογκογονίδιο με νόσο.

O Δρ. Δημήτρης Σοφοκλέους, Ειδικός Ακτινολόγος και Ακτινολόγος Μαστού, επικεντρώθηκε στις μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας, υπογραμμίζοντας ότι το Αμερικανικό Κέντρο Μαστού στελεχώνεται από επιστήμονες, οι οποίοι έχουν εξειδικευθεί και έχουν αποκτήσει πολυετή εμπειρία στις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους καλοήθων και κακοήθων παθήσεων του μαστού.

Στο Κέντρο, επεσήμανε, εφαρμόζονται όλες οι σύγχρονες διαγνωστικές δοκιμασίες, με τη πιο σύγχρονη τεχνολογία, όπως μαστογραφία, κλινική εξέταση, υπερηχογράφημα μαστού.

«Εφόσον κριθεί απαραίτητο μπορεί άμεσα να διενεργηθεί βιοψία κάποιου ευρήματος, είτε με την καθοδήγηση του μαστογράφου, δηλαδή στερεοτακτικά, είτε με την καθοδήγηση του υπερήχου. Σε περίπτωση κακοήθους βλάβης, αν χρειάζεται μπορεί να γίνει εντοπισμός με markers ή με σύρμα (localization wire), πριν από ογκολογική θεραπεία ή χειρουργική επέμβαση», είπε ο κ. Σοφοκλέους.

Αμερικανικό Κέντρο Μαστού: Πρότυπο Κέντρο Αναφοράς στην Κύπρο

Το Αμερικανικό Κέντρο Μαστού το οποίο βρίσκεται στο American Medical Center, συμπλήρωσε ένα χρόνο επιτυχούς λειτουργίας και το κύρος του επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι είναι ήδη πλήρες μέλος του “Breast Centers Network”, του Διεθνούς Δικτύου Κλινικών που εξειδικεύονται αποκλειστικά στη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Όπως ανέφερε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η Δρ. Γεωργία Κουλέρμου Πλαστικός Χειρουργός και Ογκοπλαστικός Χειρουργός, το Αμερικανικό Κέντρο Μαστού είναι το πρώτο ιδιωτικό Κέντρο Μαστού, που έγινε δεκτό στο Διεθνές Δίκτυο Κέντρων Μαστού, καθώς ανταποκρίνεται σε όλες τις προδιαγραφές και τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Σχολής Ογκολογίας, γεγονός που το καθιστά ως Πρότυπο Κέντρο Αναφοράς στην Κύπρο για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

«Το Διεθνές Δίκτυο Κέντρων Μαστού», εξήγησε η Δρ. Κουλέρμου, «περιλαμβάνει Πολυθεματικά Κέντρα Μαστού τα οποία ανταποκρίνονται στις απαραίτητες προϋποθέσεις και θεωρούνται ως Κέντρα Αναφοράς. Tα κέντρα που εντάσσονται στο δίκτυο, πρόσθεσε, συστήνονται από την EUSOMA, EUROPA DONNA και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Η Δρ. Κουλέρμου ανακοίνωσε, επίσης, ότι στο Αμερικανικό Κέντρο Μαστού, λειτουργεί και το καινοτόμο κλινικό ιατρείο Κληρονομικού Καρκίνου, ένα ιατρείο το οποίο δημιουργείται για πρώτη φορά στον Κυπριακό κλινικό χώρο, για να σημειώσει ότι «η δημιουργία του Κέντρου Μαστού στο νοσοκομειακό χώρο του American Medical Center προσφέρει ασφάλεια στους ασθενείς, καθώς παρέχει τη δυνατότητα αντιμετώπισης οποιασδήποτε επείγουσας πράξης ή παρέμβασης χρειαστεί, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί τον ασθενή με την υποστήριξη όλων των νοσοκομειακών υπηρεσιών που διαθέτει το AMC».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X