ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αλλάζει το σκηνικό των υπεραγορών στην Κύπρο-Ανοίγει το πρώτο κατάστημα χονδρικής

Ανοίγει το πρώτο κατάστημα χονδρικής, έρχεται το SPAR ενώ σκέψεις κάνει και ο ΜΑΣΟΥΤΗΣ

Της Μαρίας Ηρακλέους

Η αναμενόμενη άφιξη του πρώτου Cash & Carry στην Κύπρο από την ελληνική εταιρία Metro AEBE δεν ανοίγει απλώς τον δρόμο για τον τομέα της χονδρικής πώλησης τροφίμων στην Κύπρο αλλά εκτιμάται ότι θα έχει προεκτάσεις και στον τομέα του λιανικού εμπορίου στο νησί.

Ήδη τον επόμενο μήνα αρχίζουν οι εργασίες ανέγερσης των εγκαταστάσεων της εταιρίας στην συμβολή των οδών Μισιαούλη-Καβάζογλου και Κωχ στη Λεμεσό με στόχο αυτές να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2018 έτσι το νέο κατάστημα να είναι έτοιμο να δεχτεί τους πρώτους του πελάτες αρχές του 2019.

Πρόκειται πάντως για το πρώτο κατάστημα χονδρικής πώλησης στην Κύπρο, ένα κατάστημα δηλαδή το οποίο αναλαμβάνει το ρόλο του μεσάζοντα για να εξυπηρετεί επαγγελματίες, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ περίπτερα και μπακάλικα, μέσω της πώλησης μεγαλύτερων και περισσότερων συσκευασιών σε χαμηλές τιμές.

Αυτό που ξεκαθαρίζεται από την εταιρία είναι ότι το κατάστημα στην Κύπρο δεν θα διατηρήσει την επωνυμία METRO AEBE, λόγω της λειτουργίας της υπεραγοράς ΜΕΤΡΟ στο νησί, κάτι που ενδεχομένως να προκαλούσε σύγχυση στους καταναλωτές και στα συμφέροντα των δύο εταιριών. Η διεύθυνση της εταιρίας επιφυλάσσεται να ανακοινώσει τη νέα επωνυμία στο προσεχές διάστημα και κατά πάσα πιθανότητα μετά την έναρξη των εργασιών.

SPAR ΚΑΙ ΜΑΣΟΥΤΗΣ

Στο μεταξύ, σε επίπεδο λιανικού εμπορίου, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν την αλυσίδα υπεραγορών Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., η οποία πρωταγωνιστεί στον τομέα του λιανικού εμπορίου στη Βόρεια Ελλάδα να εξετάζει την κατάσταση στην κυπριακή αγορά με στόχο μια ενδεχόμενη κάθοδο του στο νησί. Πληροφορίες οι οποίες ενισχύονται από το γεγονός ότι υπάρχουν στελέχη στην εταιρία ΜΑΣΟΥΤΗΣ τα οποία έχουν προϋπηρεσία στο κυπριακό λιανικό εμπόριο.

Είναι ήδη γνωστή εξάλλου η άφιξη των υπεραγορών Spar το πρώτο τρίμηνο του 2018, που αναμένεται να αλλάξουν το τοπίο στο τομέα του λιανικού εμπορίου με το πλάνο τους να αφορά το άνοιγμα πέραν των είκοσι υπεραγορών σε όλη την Κύπρο τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η άφιξη της Spar International στην Κύπρο γίνεται σε συνεργασία με τον όμιλο Σιακόλα. Το SPAR δίκτυο θα αποτελείται τόσο από μετατροπή υφιστάμενων καταστημάτων στο μοντέλο SPAR όσο και από νέα ιδιόκτητα καταστήματα που θα αναπτυχθούν από την Ermes.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη συνεταιριστική αλυσίδα λιανικής πώλησης τροφίμων παγκοσμίως με πάνω από 12.500 καταστήματα και λιανικές πωλήσεις €33.1 δισ το 2016.

Επιστρέφει στη διαφήμιση η Σκλαβενίτης

Είναι γεγονός ότι με την είσοδο του στην κυπριακή αγορά, η εταιρία Σκλαβενίτης δεν ακολουθεί την παραδοσιακή τακτική της διαφήμισης προς τους καταναλωτές, είτε μέσω τηλεοπτικών/ ραδιοφωνικών διαφημίσεων είτε μέσω διαφημιστικών φυλλαδίων. Ωστόσο σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο όμιλος φαίνεται να έχει κλείσει συμφωνία με διαφημιστικό γραφείο στην Ελλάδα, έτσι αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να δούμε ενδεχομένως την εισδοχή της Σκλαβενίτη στον τομέα της διαφήμισης.

Πηγή: Καθημερινή 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X