ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άλλα 13 δέντρα κόπηκαν στην Αγλαντζιά (Pics)

Έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις

Κυριακή πρωί κόπηκαν άλλα δεκατρία δέντρα στην λεωφόρο Αγλαντζιάς, όπου διεξάγονται οι εργασίες διαπλάτυνσης του δρόμου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή του Τμήματος Δασών, Τάκη Τσιντίδη, στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», η κοπή και ο αριθμός των δέντρων, είχαν συμφωνηθεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ σχετική άδεια είχε εκδοθεί και από το Τμήμα Δασών.

Ο λόγος της κοπής των δέντρων, σύμφωνα με τον κ. Τσιντίδη, ήταν η επιστολή που απέστειλε ο εργολάβος, για να ζητήσει αποζημιώσεις, λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνταν. Τότε, τα Δημόσια Έργα έστειλαν επιστολή, μέσω της οποίας διαπίστωναν ότι δεν μπορούσαν να γίνουν άλλες αλλαγές, γι' αυτό και τα δέντρα έπρεπε να κοπούν άμεσα.

Η κοπή τους, συμπλήρωσε ο κ. Τσιντίδης, έγινε Κυριακή πρωί, ούτως ώστε να μην προκληθούν αχρείαστες αντιπαραθέσεις.

Όπως είπε, τέλος, αυτή ήταν και η τελευταία κοπή δέντρων, ενώ τις επόμενες μέρες, θα φυτευτούν άλλα χίλια δέντρα, προς αναπλήρωση των όσων κόπηκαν, χάριν των εργασιών.

Έντονη αντίδραση από Οικολόγους:

Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την ίδια την κοπή, αλλά και την μέθοδο, με την οποία αυτή έγινε:

«Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών καταγγέλλουμε την κοπή των δέντρων στο πάρκο Ακαδημίας, παράλληλα της λεωφόρου Αγλαντζιάς, που φέρεται να έγινε κατά τις μεσημβρινές ώρες, σήμερα Κυριακή 5/11. Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος μετά από παρέμβαση του Κινήματος, έχει ζητήσει την προσκόμιση συγκεκριμένων εγγράφων πριν την οποιαδήποτε παρέμβαση επί του δάσους και είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως δεν θα προχωρούσαν τα έργα, μέχρι να εξεταστεί το θέμα εκ νέου από την Επιτροπή.

Φαίνεται πως ούτε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, ούτε η κάθετη διαφωνία των πολιτών είναι αρκετή για να κάμψουν τη βούληση ορισμένων να προχωρήσουν το έργο, ακόμα και αν αυτό περιλαμβάνει κοπές δέντρων υπό βροχή, σε μη εργάσιμες ημέρες, προφανώς για να μην μπορούν να αντιδράσουν τα κινήματα πολιτών.

Περιμένουμε όχι μόνο εξηγήσεις από το Τμήμα Δασών και το Τμήμα Δημοσίων Έργων, αλλά και την επιβολή κυρώσεων εφόσον διαπιστωθεί παραβίαση της συμφωνημένης διαδικασίας.

Στις δημοκρατίες η νομιμότητα είναι κανόνας και όχι εμπόδιο στις επιθυμίες εκάστου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X