ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ακριβότερες οι ασφάλειες για ε/κ σαλούν στα κατεχόμενα

Τι ισχύει για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα

Επιπλέον θα πληρώνουν από σήμερα οι οδηγοί αυτοκινήτων με ελληνοκυπριακές πινακίδες για τις ασφάλειες διάρκειας ενός έτους. Με βάση την νέα απόφαση του λεγόμενου «Υπουργού οικονομικών» η οποία τέθηκε σήμερα για πρώτη μέρα σε ισχύ, πλέον η τιμή ανέρχεται από €120 στα €180 και αφορά μόνο τα αυτοκίνητα τύπου σαλούν.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουνίου 2012 για τις ασφάλειες ετήσιας διάρκειας, οι οδηγοί πλήρωναν €120. Η συζήτηση για αύξηση των τιμών της ασφάλειας αυτοκινήτου στα κατεχόμενα άρχισε από τον Απρίλιο, όταν σε συνέλευση του «συνδέσμου» ασφαλιστικών εταιριών, τάχθηκαν υπέρ της αύξηση τιμών της ετήσιας ασφάλειας, με σκοπό να ισχύσουν οι νέες τιμές από τις 2 Μαΐου. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έγινε μετά από διαβήματα μειοψηφίας του κλάδου προς τον Σερντάρ Ντεκτάς ο οποίος και αποφάσισε να μπλοκάρει τελικά την απόφαση και να διατηρήσει τις τιμές ως είχαν. Αυτό ίσχυε μέχρι χθες. Από σήμερα και μετά από αναθεώρηση της προηγούμενης απόφασης του ο «Υπουργός Οικονομικών» προχώρησε σε αύξηση των τιμών.

Μερίδα των μελών του «συνδέσμου» των ασφαλιστικών εταιριών δεν συμφωνεί με την εν λόγω απόφαση. Πρόκειται για εταιρίες οι οποίες έχουν ελληνοκύπριους αντιπροσώπους.

Αντιπροσωπεία αυτών απευθύνθηκε στον «πρωθυπουργό» ζητώντας του να μπλοκάρει την απόφαση του «υπουργού οικονομικών». Αναμένεται ότι μέχρι αύριο θα ανακοινώσει την απόφαση του, η οποία δεν αποκλείεται να μειώσει μεν την τιμή του ασφάλιστρου, ωστόσο και πάλι να είναι σε ψηλότερα επίπεδα σε σχέση με το τι ίσχυε μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται ότι η νέα διατίμηση αφορά μόνο τα αυτοκίνητα τύπου σαλούν και μόνο την ετήσια διάρκεια ασφάλειας. Για τις μηνιαίες ασφάλειες το τέλος παραμένει στα €25, για τις τριμηνιαίες ανέρχεται στα €50 και για τις ασφάλειες εξάμηνης διάρκειας το τέλος ανέρχεται στα €90.

Σε ό, τι αφορά τα διπλοκάμπινα οχήματα η ασφάλεια παραμένει ως έχει, δηλαδή €45 με διάρκεια ενός μήνα και η ετήσια ασφάλεια στα € 150. Οι τιμές παραμένουν ως έχουν και για λεωφορεία, μοτοσικλέτες και minibus.

Πηγή: kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X