ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ακόμα ένα «όχι» στο ΓεΣΥ

Η Κυπριακή Εταιρεία Παθολογίας αρνήθηκε

Η Κυπριακή Εταιρεία Παθολογίας λέει προς το παρόν "Οχι" στο προτεινόμενο ΓεΣΥ, αναμένοντας διευκρινίσεις και τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων για συγκεκριμένα θέματα.

Σε ανακοίνωση η ΚΕΠ αναφέρει ότι έγιναν δύο έκτακτες συνελεύσεις στις οποίες αποφασίστηκε ότι η Εταιρεία στηρίζει τον ΠΙΣ και τις προσπάθειες που καταβάλλει για ένα λειτουργικό και βιώσιμο ΓεΣΥ που να διασφαλίζει ποιοτική φροντίδα στους ασθενείς και ταυτόχρονα την αξιοπρέπεια των ιατρών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ΚΕΠ αναγνωρίζει την ικανοποίηση κάποιων αιτημάτων της, που αφορούν την πρωτοβάθμια περίθαλψη, "όμως από την άλλη παραμένουν ακόμη αρκετά θέματα και λεπτομέρειες προς συζήτηση ιδιαίτερα με τα εργασιακά, τους κανονισμούς όπου ακόμα υπάρχουν αρκετές ασάφειες και χρήζουν λεπτομερής μελέτης και Νομικής Αρωγής".

"Τονίζουμε ότι για τον ‘’Παθολόγο’’ που θα αποφασίσει να εξασκεί την ειδικότητα του (σαν ειδικός και όχι σαν οικογενειακός ιατρός) υπάρχουν ακόμα αρκετά θέματα ανοιχτά τα ίδια που προβάλλονται και από τον ΠΙΣ αναφορικά με τους ειδικούς ιατρούς. Οσο για τους συναδέλφους των δημοσίων Νοσηλευτηρίων επιμένουμε όπως μέσα από την αυτονόμηση αυτών διασφαλιστούν τα κεκτημένα τους και διαμορφωθούν ιδανικές συνθήκες εργασίας που να μπορούν με αξιοπρέπεια να εξασκούν το επάγγελμα τους", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση