ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ακατάλληλο το νερό σε 200 σπίτια στην περιοχή ΓΣΠ

Σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων

Ακατάλληλο για κατανάλωση είναι το νερό που παρέχεται από ιδιωτική υδατοπρομήθεια, σε περίπου 200 κατοικίες στην περιοχή του ΓΣΠ στη Λευκωσία, όπως ανέφερε στην Επιτροπή Οικονομικών ο Διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Νίκος Ζαμπακίδης, στο πλαίσιο συζήτησης για ξεπάγωμα κενών θέσεων στην υπηρεσία.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της Επιτροπής ο προεδρεύων της Επιτροπής, βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης ο Διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας ενημέρωσε την Επιτροπή ότι υπάρχει πρόβλημα παροχής νερού στην περιοχή του ΓΣΠ, αφού το νερό είναι ακατάλληλο και ότι έχει ήδη προωθήσει αυτό το θέμα στον Υπουργό Γεωργίας.

«Επειδή μας έχει πει ότι το θέμα είναι επείγον, έχουμε και εμείς ως Επιτροπή Οικονομικών αναλάβει να ασκήσουμε πιέσεις προς το Υπουργείο Γεωργίας και για αυτό έχουμε επικοινωνήσει με το Υπουργείο Γεωργίας και αναμένουμε απάντηση για το πού βρίσκεται το θέμα», ανέφερε ο κ. Μαυρίδης.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών ανέφερε ότι περίπου 200 κατοικίες, σε μια κατά τ’ άλλα καλή περιοχή της Λευκωσίας, τα οικόπεδα Κοτσώνη στο νέο ΓΣΠ, παίρνουν νερό από ιδιωτική υδατοπρομήθεια μια φορά κάθε τέσσερις μέρες και το νερό αυτό, σύμφωνα με την καταγγελία του Διευθυντή του ΣΥΛ, είναι ακατάλληλο για πόση, ενώ υπάρχουν ήδη καταγγελίες για δερματικά προβλήματα στους καταναλωτές.

Όπως είπε, οι καταγγελίες του κ. Ζαμπακίηδη σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών ήταν καταπελτικές. Είπε ότι υδροδοτούνται από ιδιωτική υδατοπρομήθεια που ανήκει στην εταιρεία που διαχώρισε τα οικόπεδα, η πηγή της οποίας βρίσκεται στο Δάλι και φτάνει στους καταναλωτές πολύ λίγο και ακατάλληλο νερό, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να είναι σε κίνδυνο η υγεία τους. Σημείωσε ότι το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει αφού υπάρχει συμφωνία για υδροδότηση από την ιδιωτική εταιρεία.

Ανέφερε ακόμα ότι το πρόβλημα επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα αφού λιγοστεύει το νερό από την ιδιωτική υδατοπρομήθεια και ως εκ τούτου χειροτερεύει και η ποιότητά του, ενώ αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον όσον αυξάνονται οι κατοικίες στην περιοχή, αφού υπάρχουν εκεί συνολικά 900 οικόπεδα.

Είπε επίσης ότι σύσσωμη η Επιτροπή εξουσιοδότησε τον κ. Μαυρίδη να παρέμβει προς τον αρμόδιο Υπουργό για να υπάρξει άμεση επέμβαση, να διοχετευθεί νερό από το ΣΥΛ στους αγωγούς ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα. Ανέφερε ακόμα ότι αναμένεται αύριο Τρίτη ο Υπουργός Γεωργίας να παραστεί στην Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής και αναμένονται η απάντηση και οι άμεσες ενέργειές του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X