ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#Akamascleanup! Αυτά τα «περίεργα» μαζέψαμε από τον Ακάμα (pics)

Η «φουκού» και η «καρέκλα-χέστρα» ήταν κάποια από αυτά που μάζεψαν οι εθελοντές

Είναι οι πιο όμορφες παραλίες της Κύπρου και αποτελούν πόλο έλξης για τους παραθεριστές κάθε καλοκαίρι. Δυστυχώς, όμως, όσο πιο δημοφιλής γίνεται ένας προορισμός στην Κύπρο τόσο πιο πολύ αλλοιώνεται και μολύνεται από την ανθρώπινη παρέμβαση.

Υπάρχει, όμως, και η άλλη προσέγγιση, αυτή που δείχνει ότι κάποιοι ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν τη φυσική ομορφιά του νησιού. Έτσι και φέτος, με πρωτοβουλία της εφημερίδας «Η Καθημερινή» και με το σύνθημα #akamascleanup, αφιερώσαμε την Κυριακή (16/09) για να μαζέψουμε όσα άφησαν πίσω τους κάποιοι το καλοκαίρι που πέρασε.

Για τέταρτη χρονιά η πρωτοβουλία αυτή στέφθηκε από επιτυχία αφού πλήθος εθελοντών έκανε «απόβαση» στις παραλίες Blue Lagoon, Fontana Amorosa, Αμφιθέατρο, Ακτή Αρναούτη και τη Σπηλιά του Μανώλη μαζεύοντας έναν τόνο σκουπιδιών.

Η πεταμένη «φουκού», η «καρέκλα-χέστρα», τα απομεινάρια από βλήμα/όλμο και τα σκουριασμένα σιδερικά στις σπηλιές όπου προφυλάσσονται οι φώκιες τον χειμώνα ήταν μόνο κάποια από τα σκουπίδια που «ξέχασαν» κάποιοι εντός και εκτός των καταγάλανων θαλασσών της περιοχής του Ακάμα. Γιατί, αν ψήσεις τη σούβλα σου και μετά θέλεις να ανανεώσεις το σετ ψησίματός σου, τι πιο φυσιολογικό από το να αποθέσεις την παλιά φουκού στο φυσικό περιβάλλον; Ή, αν σε πιάσει το «κόψιμο» στην εξοχή, κατασκευάζεις μια αυτοσχέδια τουαλέτα και μετά την πετάς όπου βρεις.

Στην τελική, θα υπάρχουν πάντα αυτοί που δεν σέβονται τίποτα και κανέναν αλλά θα υπάρχουν και αυτοί που θα προσπαθούν να διατηρήσουν τη φυσική ομορφιά αναλλοίωτη.

*Δείτε τις φωτογραφίες στο slideshow της κεντρικής φωτογραφίας 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X