ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αιχμηρή απάντηση ΠΑΣΥΚΙ σε άρθρο εφημερίδας για... «Τα νοσοκομεία της Μπανανίας»

«Θυμίζει δικτατορικές τακτικές και πρακτικέ»

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών απαντά σήμερα σε άρθρο εφημερίδας υπό τον τίτλο «Τα νοσοκομεία της Μπανανίας», ξεκαθαρίζοντας πως η ευθύνη της μη έγκαιρης, όπως και μη λειτουργικής επίλυσης του θέματος της έλλειψης ιατρών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, σίγουρα δεν αφορά την Συντεχνία.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου την περασμένη Παρασκευή, η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει πως ο Συντάκτης του συγκεκριμένου άρθρου στην προσπάθεια του να απαντήσει στο ερώτημα «Το ύφος ή το έργο;», αποδίδει ευθύνες κατά το δοκούν.

«Ενώ όπως γραφεί, ότι μεταξύ αυτών που φταίνε είναι Υπουργοί και Κυβερνήσεις, προσπαθεί ταυτόχρονα να δώσει συγχωροχάρτι, εξ’ αρχής, στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας. Ας απαντήσει λοιπόν ο ίδιος ο Συντάκτης, εάν ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός, έχει και φέρει ευθύνη, στο ότι αφήνονται τα προβλήματα να διογκώνονται και μάλιστα τόσο πολύ που πλέον έχουν να κάνουν με την ίδια τη ζωή των ασθενών», προσθέτει.

Επίσης, διερωτάται «αν κατά τον Συντάκτη, φταίει τελικά και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, που βρήκε λύση μέσω διαλόγου με την ΠΑΣΥΚΙ και δεν επέβαλε λύσεις στους Ιατρούς», για να συμπληρώσει πως «είναι ενδιαφέρουσα προσέγγιση, που θυμίζει δικτατορικές τακτικές και πρακτικές, αλλά ταυτόχρονα και ελλιπή και απούσα αντίληψη της ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου θέματος».

Η ΠΑΣΥΚΙ θεωρεί ότι «ξεκάθαρα και αναντίρρητα η δημιουργία του εν λόγω θέματος καθώς επίσης και η ευθύνη της μη έγκαιρης όπως και μη λειτουργικής επίλυσης του, σίγουρα δεν αφορά την Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών».

«Κατά τον Συντάκτη», αναφέρει, «δεν είναι δουλειά του Υπουργού να γνωρίζει πόσοι ιατροί και νοσοκόμοι υπάρχουν σε κάθε Τμήμα και Μονάδα, αλλά με την μεγαλύτερη ευκολία αποδίδει ευθύνες στους λειτουργούς υπηρεσιών υγείας, οι οποίοι καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε συνθήκες μη επαρκούς και σωστής στελέχωσης των νοσηλευτηρίων».

Όπως προσθέτει «διαφαίνεται ότι ο Συντάκτης δεν παρακολουθεί τις τακτικές τοποθετήσεις του Υπουργού σε σχέση με την στελέχωση», σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά σε επικοινωνιακά παιχνίδια και για όλα φταίνε οι ιατροί, τους οποίους μπορούμε να διακοσμούμε όπως μας επιτρέπει με ‘το ύφος’».

Καταληκτικά, η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι «το ύφος των Ιατρών είναι διαφορετικό και η καθημερινότητα εντός των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων το αποδεικνύει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X