ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αγοράζει δεύτερο πολεμικό πλοίο η Κύπρος (τεχνικά χαρακτηριστικά)

Πρόκειται για το P16

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του συναδέλφου Απόστολου Τομαρά στην Καθημερινή, η Κύπρος είναι έτοιμη να ενισχύσει το πολεμικό της ναυτικό με ακόμη ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης. Το πλοίο θα παραδοθεί στην Κύπρο από το Ισραήλ προς τα τέλη του 2019 αρχές του 2020.

Πρόκειται είναι του ιδίου τύπου με το Αρχιπλοίαρχος Α. Ιωαννίδης (P16) που αποκτήθηκε πριν περίπου ένα χρόνο και αναμένεται ότι θα συμβάλει αποτελεσματικά στις περιπολίες πέριξ της Κύπρου.


Εντυπωσιακό! Μαγνητίζει τα βλέμματα το πρώτο πλοίο ανοικτής θαλάσσης της ΕΦ (Vid)


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το δεύτερο πλοίο θα ναυπηγηθεί από την εταιρεία Israel Shipyards Ltd, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται στο λιμάνι Κίσον (μέρος του συγκροτήματος του λιμανιού της Χάιφας). Αυτό που επίσης έχει αξία με την παραγγελία του δεύτερου πλοίου είναι ότι θα υλοποιηθεί μέσω διακρατικής συμφωνίας των δυο χωρών με την Κύπρο να αξιοποιεί στο έπακρο την αμυντική διπλωματία προκειμένου να ενισχύσει το πλέγμα των στρατηγικών συνεργασιών με χώρες της περιοχής και όχι μόνο.

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά

Το νέο απόκτημα της Εθνικής Φρουράς θα είναι μήκους 62 μέτρων και πλάτους 8 μέτρων. Αναπτύσσει ταχύτητα 32 κόμβων έχει εκτόπισμα 450 τόνων ενώ η εμβέλεια του πλοίου είναι 2,5 χιλιάδες μίλια. Το SAAR 62 φέρει από τον κατασκευαστή του, αυτόματα πυροβόλα όπλα με τηλεχειρισμό ενώ θεωρείται βέβαιο ότι σε αυτό θα προστεθούν και άλλα. Το πλοίο θα έχει πλήρωμα 30 ανδρών και μικρή ομάδα ειδικών δυνάμεων. Θα φέρει δυο φουσκωτές λέμβους που θα χρησιμοποιούνται από Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) για άμεση επέμβαση σε περιστατικά. Εκτός από τα όπλα που φέρει και αυτά που ενδεχομένως να προστεθούν φέρει ηλεκτρονικά συστήματα επικοινωνίας και παρακολούθησης τελευταίας γενιάς.

Δείτε φωτογραφίες: 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X