ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αφυπηρέτησε ο ΟΥΚάς Διοικητής του ΚΣΕΔ (Vid)

Το βίντεο αφιέρωμα είναι εντυπωσιακό

Μετά από 36χρόνια, ο Κωνσταντίνος Φυτιρής, παρέδωσε σήμερα, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, τα καθήκοντα του Διοικητού ΚΣΕΔ, όπου υπηρετεί από το 1980.

Στην ομιλία του, ο κ. Φυτιρής εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την υπηρεσία του, φορώντας την στρατιωτική στολή, την οποία, είπε, φόρεσε για τελευταία φορά στο σώμα του, αλλά θα φέρει πάντα στην καρδιά του.


Ισραηλινά F35 δοκιμάζουν την κυπριακή αεράμυνα


Τα αισθήματά του, τα αποτύπωσε στο παρακάτω απόσπασμα της ομιλίας του:

«Θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχή γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να υπηρετήσω σε πολύ νευραλγικές θέσεις καθόλη τη διάρκεια της υπηρεσίας μου στην Εθνική Φρουρά, με πιο σημαντικές την 14ετή υπηρεσία μου στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών με την οποια δέθηκα για όλη μου τη ζωή, 4 έτη στο ΓΕΕΦ, 4 έτη στο ΕΠΥΠΑΜ και ταυτόχρονα στο ΚΣΕΔ. Ένιωσα συναισθήματα χαράς, λύπης, αγωνίας, δημιούργησα την οικογένειά μου, μεγάλωσα τα παιδιά μου και αποχωρώ γεμάτος με αναμνήσεις κλείνοντας ένα τεράστιο κύκλο της ζωής μου.»

Εντυπωσιακό το βίντεο-αφιέρωμα

Βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκε στο Παραλίμνι Αμμοχώστου στις 28 Δεκεμβρίου 1960. Εισήλθε στην Ανωτάτη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων Ελλάδας το 1978 και αποφοίτησε το έτος 1982 με το βαθμό του Σημαιοφόρου (Μ).

Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Εθνικής Άμυνας, Ανωτάτης Ναυτικής Σχολής Πολέμου, της Σχολής Αξιωματικών Υποβρυχίων και της Σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ως νέος αξιωματικός υπηρέτησε σε ταχέα περιπολικά και Υποβρύχια από το 1982 μέχρι το 1986 ενώ από το 1987 μέχρι το 1989 σπούδασε στην Αθήνα στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Στρατιωτικής Σχολής Μηχανικού.

Το 1990 τοποθετήθηκε στη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών στην οποία παρέμεινε για 13 χρόνια ως Διοικητής (μέχρι το 2003). Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στη ΜΥΚ συντόνισε και εκτέλεσε εκπαιδεύσεις ειδικών επιχειρήσεων, σε ξηρά και θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων μεγάλης κλίμακας ασκήσεων της Ε.Φ. Από το 2004 μέχρι το 2010 ήταν γενικός συντονιστής της διεθνούς άσκησης πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ».

Από το 2003 μέχρι το 2005 υπηρέτησε ως Διευθυντής Επιχειρήσεων στη Διοίκηση Ναυτικού και από το 2006 μέχρι το 2010 υπηρέτησε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς στη θέση Διευθυντού Επιχειρήσεων Εθνικής Φρουράς.

Το 2010 τοποθετήθηκε Διοικητής του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και ηγήθηκε της προσπάθειας για υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος το οποίο περατώθηκε με απόλυτη επιτυχία με το ελάχιστο κόστος για τη Δημοκρατία.

Με την έναρξη των γεωτρήσεων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 2011 μέχρι σήμερα είχε την ευθύνη για τον συντονισμό των ενεργειών για τα θέματα ασφάλειας και ομαλής διεκπεραίωσης των γεωτρήσεων.

Από το 2014 μέχρι το Ιούλιο του 2018, παράλληλα με τα καθήκοντα του Διοικητού ΚΣΕΔ, τοποθετήθηκε ως Διευθυντής του Επιτελείου Υπουργού Άμυνας (ΕΠΥΠΑΜ) και Διευθυντής της Εθνικής Αρχής ασφαλείας (ΕΑΑ).

Είναι ο συντάκτης του Βασικού Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Κρίσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με την ονομασία «ΖΗΝΩΝ» και έχει συμμετάσχει ως διαλέκτης σε συνέδρια και σεμινάρια στην Κύπρο και το εξωτερικό για θέματα Έρευνας και Διάσωσης, Διαχείρισης Κρίσεων και ασφάλειας δραστηριοτήτων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών σε πλατφόρμες γεωτρήσεων και εξόρυξης Υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2018, τελευταία ημέρα υπηρεσίας του στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, θα προαχθεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στο βαθμό του Υποναυάρχου εν αποστρατεία.

Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Λουκά με την οποία απέκτησε 2 παιδιά τον Ζαννέτο με σπουδές οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και την Μαρίνα που είναι φοιτήτρια στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X