ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αεροδρόμιο Λάρνακας: Κατασχέθηκαν 43 κιλά αφορολόγητου καπνού ναργιλέ

Το Τμήμα Τελωνείων έκανε αποδεκτό αίτημα για εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων αδικημάτων

Περίπου 43 κιλά αδασμοαφορολόγητου καπνού για ναργιλέ κατασχέθηκαν χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σε δελτίο Τύπου του Τμήματος Τελωνείων αναφέρεται ότι το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, «κατά τον έλεγχο, μέσω της ακτινοδιαγνωστικής μηχανής στη πράσινη δίοδο των αποσκευών των επιβατών της πτήσης που αφίχθηκε από το Κάιρο, εντοπίστηκαν ύποπτες συσκευασίες στις αποσκευές επιβάτη αιγυπτιακής καταγωγής».

Κατά το φυσικό έλεγχο των αποσκευών που πραγματοποιήθηκε από αρμόδιο λειτουργό του Τμήματος Τελωνείων ανευρέθηκαν 42 κιλά και 750 γραμμάρια αδασμοαφορολόγητου καπνού για ναργιλέ μάρκας. "Ο καπνός ήταν επιμελώς κρυμμένος σε τσάντες διπλής βάσης, σε συσκευασίες φύλαξης φαγητού και σε πλαστικά κουτιά όπου στον πυθμένα τους βρισκόταν ο καπνός και από πάνω υπήρχαν διάφορα είδη φαγητών όπως καβούρια και μπισκότα», αναφέρεται.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, «ο εισαγωγικός δασμός και οι φόροι που αναλογούν στον καπνό ανέρχονται σε €8925. Αφού επιστήθηκε η προσοχή του επιβάτη στο νόμο, αυτός συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράνομης κατοχής και ο καπνός κατασχέθηκε ως υποκείμενος σε δήμευση».

Το Τμήμα Τελωνείων έκανε αποδεκτό αίτημα για εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων αδικημάτων με την καταβολή από μέρους του επιβάτη του ποσού των 8 χιλιάδων ευρώ. Στη συνέχεια ο επιβάτης αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο καπνός εγκαταλείφθηκε στο Τμήμα Τελωνείων.

Πηγή:www.kathimerini.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X