ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τιμές "ξυράφι" στο αεροδρόμιο Λάρνακας;

Η επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού λέει ότι η Hermes κατέχει δεσπόζουσα θέση

Υπό εξέταση οι τιμές στο παρκινγκ του αεροδρομίου Λάρνακας.

Η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού με σχετική ανακοίνωση γνωστοποίησε ότι, μετά από την ολοκλήρωση προκαταρκτικής έρευνας, που διεξήχθη από την Υπηρεσία της, αποφάσισε, να κινήσει διαδικασία εξέτασης παράβασης εναντίον της εταιρείας Hermes Airports Ltd αναφορικά με εκ πρώτης όψεως πιθανολογούμενη παράβαση του άρθρου 6(1)(α) του Νόμου.

H έρευνα διεξήχθη μετά από καταγγελία των εταιρειών A. Princess Airport Parking Ltd, C & A Stop and Fly Ltd και X. Xanthos Airport parking services.

Η εκ πρώτης όψεως πιθανολογούμενη παράβαση αφορά παράβαση του άρθρου 6(1)(α) του Νόμου από μέρους της καταγγελλόμενης εταιρείας, καθώς η Hermes κατέχει δεσπόζουσα θέση στη σχετική αγορά της παροχής υπηρεσιών διαχείρισης και εκμετάλλευσης του Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας και κατ’ επέκταση στην αγορά της παροχής χώρου στάθμευσης εντός του Αεροδρομίου για παροχή υπηρεσιών από άλλες επιχειρήσεις, την οποία εκμεταλλεύτηκε καταχρηστικά με τη συμπεριφορά της και τις πρακτικές της με τον καθορισμό αθέμιτων τιμών αγοράς, που επιβάλλει προς τις καταγγέλλουσες εταιρείες, για την παροχή χώρου στάθμευσης εντός του ΔΑΛ για την παροχή από τις τελευταίες υπηρεσιών στάθμευσης valet, παρεμποδίζοντας τις να ανταγωνιστούν επαρκώς στην αγορά παροχής υπηρεσιών στάθμευσης προς το επιβατικό κοινό.

Αμέσως μετά την έρευνα, η Επιτροπή θα εκδώσει αιτιολογημένη απόφαση αναφορικά με την ύπαρξη ή μη παραβάσεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά καιρούς έχουν εκφραστεί παράπονα από πολίτες για τις τιμές στους χώρους στάθμευσης του Αεροδρομίου και συνήθως καταφεύγουν σε εναλλακτικές λύσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X