ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άδειες κυκλοφορίας: Από σήμερα η ανανέωση - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η διορία και η επιβάρυνση στις καθυστερημένες πληρωμές

Το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων (Τµήµα Οδικών Μεταφορών) ανακοινώνει τα ακόλουθα, σε σχέση µε την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας των οχηµάτων για το 2018:

1. Οι άδειες κυκλοφορίας θα ανανεώνονται από την ∆ευτέρα 8.1.2018 – (α) στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση http://rtd.mcw.gov.cy (β) σε Εµπορικές Τράπεζες, (γ) στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, (δ) στα Επαρχιακά γραφεία του Τµήµατος Ταχυδροµικών Υπηρεσιών, (ε) στα Επαρχιακά γραφεία του Τµήµατος Οδικών Μεταφορών.

2. Οι άδειες κυκλοφορίας µπορούν να ανανεώνονται για χρονική περίοδο τριών, έξι, εννέα και δώδεκα µηνών.

3. Τονίζεται ότι, µε βάση την ισχύουσα νοµοθεσία, οι άδειες κυκλοφορίας θα ανανεώνονται µέχρι την Κυριακή 11.3.2018 χωρίς επιβάρυνση.

4. Με βάση την ίδια νοµοθεσία, για ανανεώσεις αδειών κυκλοφορίας που θα γίνονται µετά από την Κυριακή 11.3.2018, θα επιβάλλεται ως επιβάρυνση στην άδεια κυκλοφορίας το άθροισµα του ποσού των 10 ευρώ και ποσού ίσου µε το δέκα τοις εκατό (10%) της άδειας κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο οφειλόµενο ποσό για το τρέχον έτος.

5. Ο έλεγχος των οχηµάτων θα αρχίσει την ∆ευτέρα 12.3.2018 και από την ηµεροµηνία αυτή η Αστυνοµία και το Τµήµα Οδικών Μεταφορών θα καταγγέλλουν όσους κυκλοφορούν οχήµατα χωρίς ισχύουσα άδεια κυκλοφορίας.

6. Για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας θα πρέπει να υπάρχει: • Πιστοποιητικό καταλληλότητας σε ισχύ • Ασφάλεια

7. Το ΤΟΜ συµβουλεύει όλους, να φροντίσουν για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας του οχήµατός τους έγκαιρα και να µην περιµένουν τις τελευταίες µέρες, για να αποφευχθεί ενδεχόµενη υπερφόρτωση του συστήµατος που µπορεί να προκαλέσει ταλαιπωρία.

8. Υπενθυµίζεται και τονίζεται ότι, όσοι είχαν ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας του οχήµατος τους κατά το 2017 αλλά δεν προτίθενται να την ανανεώσουν για το 2018 θα πρέπει να υποβάλουν στο Τµήµα Οδικών Μεταφορών αίτηση ακινητοποίησης του οχήµατος, µε τη συµπλήρωση του εντύπου ΤΟΜ12Α. Σε αντίθετη περίπτωση, η υποχρέωση για καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στο τέλος κυκλοφορίας συνεχίζει να υφίσταται ως αστικό χρέος, οφειλόµενο προς τη Δηµοκρατία.

9. Σε περίπτωση καταστροφής του οχήµατος, θα πρέπει οι ιδιόκτητες να υποβάλλουν στο ΤΟΜ αίτηση ακύρωσης εγγραφής του οχήµατος (έντυπο ΤΟΜ 98) συνοδευόµενη από το «Πιστοποιητικό Καταστροφής» που εκδίδεται από αδειοδοτηµένες εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων οχηµάτων, για να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας από την ηµεροµηνία καταστροφής του οχήµατος. 2017-12-14 Ανανέωση Aδειών Κυκλοφορίας για 2018.doc ΠΞ Τµήµα Οδικών Μεταφορών - Βασιλέως Παύλου 27, 2412 Λευκωσία Τηλ: 22 807000 Φαξ:22 354030 Ιστοσελίδα: http://www.mcw.gov.cy/rtd

10. Οι άδειες κυκλοφορίας µπορούν να ανανεώνονται στα γραφεία του ΤΟΜ, του ΚΕΠ, στα Επαρχιακά γραφεία του Τµήµατος Ταχυδροµικών Υπηρεσιών και διαδικτυακά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
11. Υπενθυµίζεται και τονίζεται ότι δεν θα σταλούν ειδοποιήσεις προς τους εγγεγραµµένους ιδιοκτήτες, για την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X