ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μέχρι 9 χρόνια φυλάκιση σε δύο άτομα για ναρκωτικά

Με καταδικαστικές αποφάσεις έκλεισε υπόθεση του 2017

Το Κακουργιοδικείο Λεμεσού καταδίκασε σήμερα σε ποινές φυλάκισης επτάμιση και εννέα χρόνων αντίστοιχα, δύο πρόσωπα ηλικίας 37 και 52 χρόνων και οι δύο από την επαρχία Λεμεσού, αφού τους βρήκε ένοχους στις κατηγορίες της παράνομης εισαγωγής, κατοχής και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια. 

Πρόκειται για υπόθεση κατά την οποία, στις 9 Μαΐου, 2017, μέλη του Κλιμακίου Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων Αυδήμου, είχαν ανακόψει για έλεγχο στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι καταδικασθέντες. 

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στις οικίες τους, εντοπίστηκαν συνολικά 624γραμμάρια μεταμφεταμίνης και μία ζυγαριά ακριβείας.


Θάνατος 68χρονου στην Πάφο: Αυτά ήταν τα αίτια


Τα γεγονότα της υπόθεσης

Ποσότητα μεταμφεταμίνης, συνολικού βάρους 624 γραμμαρίων, εντόπισε η Αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας 51 και 36 ετών.

Μέλη του Ουλαμού Προλήψεως Οδικών Δυστυχημάτων Αυδήμου, που διενεργούσαν έλεγχο τροχαίας στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο, που οδηγούσε 51χρονος κάτοικος Λεμεσού, έχοντας ως συνοδηγό 36χρονο, επίσης κάτοικο Λεμεσού.

Μόλις το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, ο 36χρονος, άρπαξε κάτω από την θέση του συνοδηγού, ένα φάκελο και τράπηκε σε φυγή τρέχοντας. Αστυνομικός τον ακολούθησε, χωρίς ωστόσο να γίνει κατορθωτή η ανακοπή του. Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο, ο 36χρονος εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση, χωρίς να έχει στην κατοχή του, τον φάκελο που κρατούσε.


Μαθητής VS Καθηγητή: Καταγγέλλει ο ένας τον άλλον για επίθεση


Στο μεταξύ, κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο, στην παρουσία του 51χρονου οδηγού, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα μεταμφεταμίνης, συνολικού βάρους 500 γραμμαρίων περίπου.

Ακολούθως, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 36χρονου, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα μεταμφεταμίνης, βάρους 3 γραμμαρίων περίπου και ένα χειροποίητο τσιγάρο, που περιείχε ποσότητα κάνναβης. Επίσης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν για να τύχουν επιστημονικών εξετάσεων, τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του 51χρονου, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα μεταμφεταμίνης, βάρους 121 γραμμαρίων περίπου. Εντοπίστηκε ακόμα και κατασχέθηκε μια ζυγαριά ακριβείας.

Εναντίον των δύο προσώπων, εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λεμεσού) διερευνά την υπόθεση.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X