ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

48ωρο λουκέτο στα σχολεία και προειδοποίηση Υπ. Παιδείας

Χωρίς προστασία και ασφάλεια τα παιδιά στα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα το πρωί μέχρι και αύριο τα σχολεία σε όλη την Κύπρο, καθώς οι εκπαιδευτικοί Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης κατέρχονται σε 48ωρη απεργία.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται, όπως αναφέρουν, για τις αποφάσεις «που ετσιθελικά και ερήμην τους», όπως αναφέρουν, έλαβε η Κυβέρνηση την 4η Ιουλίου 2018.


Φυλακτού: «Εγώ θα παραιτηθώ, αν...»


Σε διάσκεψη Τύπου που έδωσαν χθες το απόγευμα ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και 0ΛΤΕΚ, οι ηγέτες των τριών οργανώσεων δήλωσαν ότι σήμερα Τρίτη θα επιδώσουν στον Πρόεδρο της Βουλής υπόμνημα με τις θέσεις τους και την Τετάρτη το υπόμνημα θα επιδοθεί σε αρχηγούς ή εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων. Ενόψει της απουσίας του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ουγγαρία, το υπόμνημα ενδέχεται να παραληφθεί από τον Προεδρεύοντα του σώματος.


Χαμπιαούρης για απεργίες: Νόμιμα μέτρα για απρόσκοπτη εκπαίδευση


Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, δήλωσε χθες ότι «δυστυχώς το έσχατο μέτρο της απεργίας, το οποίο οι εκπαιδευτικές οργανώσεις εξαναγκαστήκαμε να το λάβουμε και να το εφαρμόσουμε γίνεται εξ υπαιτιότητας της κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι ο αγώνας γίνεται για την ποιότητα του δημόσιου σχολείου και όχι για μισθολογικές αυξήσεις και μειώσεις στο διδακτικό χρόνο.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί Μέσης, κατέρχονται στην 48ωρη απεργία διαμαρτυρόμενοι «για αποφάσεις που λήφθηκαν αιφνιδιαστικά και χωρίς να προηγηθεί διάλογος και μάλιστα αποφάσεις που όχι μόνο δεν επιλύουν κανένα πρόβλημα του δημόσιου σχολείου αλλά προκαλούν κι άλλα».


Επίθεση Γονέων κατά Υπουργείου και Εκπαιδευτικών Οργανώσεων


Πρόσθεσε ότι την Πέμπτη θα συνέλθουν τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια, της ΠΟΕΔ, της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ.

Εξάλλου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ενημέρωσε χθες τους γονείς ότι, ενόψει της απεργίας των εκπαιδευτικών, δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει, κατά τη διάρκεια της απεργίας, ασφάλεια και προστασία εντός των σχολικών χώρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X