ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

24ωρη η παρακολούθηση της ιατρικής κάνναβης από αστυνομία

Η επ. υγείας συζήτησε εάν είναι πιο χρήσιμη η εισαγωγή από την παραγωγή

Την συνέχιση της συζήτησης των κανονισμών για την χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης είχε στην ατζέντα της κατά την σημερινή συνεδρία η επιτροπή υγείας της βουλής. Κατά την συζήτηση τέθηκαν διάφορα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τις ασφαλιστικές δικλείδες που πρέπει να τεθούν για την παραγωγή κάνναβης στην Κύπρο. Συγκεκριμένα όπως αναφέρθηκε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία θα ελέγχει την διαδικασία της παραγωγής κάνναβης επί 24ώρου βάσεως ,ενώ παράλληλα οι αδειοδοτημένες εκτάσεις θα είναι συνδεδεμένες όλο το 24ωρο μέσω συστήματος με την αστυνομία.

Σημαντικό γεγονός το οποίο αναφέρθηκε από φορείς είναι και το εάν η ιατρική κάνναβη δρα θεραπευτικά η μόνο για ανακούφιση με πολλούς από τους παρευρισκόμενους να τονίζουν ότι η χρήση της έχει περισσότερη ανακουφιστική παρά θεραπευτική μορφή.

Ένα άλλο κομμάτι στο οποίο στράφηκε η συζήτηση ήταν στο εάν είναι πιο χρήσιμο να εισάγουμε την κάνναβη αυτή από το εξωτερικό ή εάν θα πρέπει να παράγεται εδώ, με τις απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα να διίστανται, με βουλευτές καθώς και άλλους αξιωματούχους να θέτουν και περιβαλλοντικές επιπτώσεις λόγω τις παρατεταμένης χρήση νερού ημερησίως στην παραγωγής της.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρθηκε κάθε φυτό φαρμακευτικής κάνναβης χρειάζεται 22 λίτρα νερού ημερησίως για να επιβιώσει, και λόγω και του προβλήματος λειψυδρίας και ανομβρίας που έχουμε στην χώρα μας να επηρεάσει. Για το συγκεκριμένο θέμα εκπρόσωποι του τμήματος γεωργίας ανέφεραν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα αφού οι εκτάσεις που θα χρησιμοποιηθούν είναι καθορισμένες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X