ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

20 νέοι πύργοι έρχονται στην Λεμεσό

Οι τέσσερις είναι ήδη υπό ανέγερση

Πάνω από 20 άδειες για ανέγερση πύργων στην Λεμεσό, αναφέρει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Λεμεσού, ότι έχουν παραχωρηθεί, με τις τρεις από αυτές να αφορούν έργα τα οποία είναι ήδη υπό ανέγερση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της συναδέλφου, Μαρίας Ηρακλέους, στην «Οικονομική» της εφημερίδας «Η Καθημερινή», τα υπό ανέγερση έργα είναι τα εξής: το κτίριο Del Mar, το One και το Trilogy. Την ίδια ώρα, έχουν ολοκληρωθεί οι δίδυμοι πύργοι του Oval, καθώς και ένα πολυώροφο κτίριο σε χώρο του ξενοδοχείου Four Seasons.

Στο στάδιο της αποπεράτωσης βρίσκεται πύργος στο ξενοδοχείο Halcyon. Ο εν λόγω πύργος αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο αριθμός των μικρών ουρανοξυστών στην Λεμεσό θα ανέλθει στους 30, εάν υλοποιηθούν όλα τα έργα για οποία έχει εξασφαλιστεί άδεια.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ, Κώστας Γαλαταριώτης, το Επιμελητήριο είναι υπέρ αυτού του είδους τις αναπτύξεις, νοουμένου ότι προηγείται η σωστή μελέτη και σε συγκεκριμένους χώρους.

Blue Marine: Προχωρούν οι διαδικασίες

Το Τμήμα Περιβάλλοντος, έχει δώσει θετική γνωμάτευση για την ανέγερση του Blue Marine, στην παραλία «Τσιλικούδια» στην Λεμεσό, ωστόσο, δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα η πολεοδομική άδεια. Η έκθεση του Τμ. Περιβάλλοντος βρίσκεται ενώπιον του Δήμου Λεμεσού και αναφέρει ότι το Τμήμα δεν φέρει ένσταση για την υλοποίηση του έργου, αρκεί να εφαρμοστούν συγκεκριμένοι όροι.

Τι θα περιλαμβάνει

Το έργο αφορά στην ανέγερση τριών οικιστικών κτιρίων, 29 και 33 ορόφων, με εστιατόριο και spa, καθώς και ενός τέταρτου πενταωρόφου κτιρίου. Επίσης, στα σχέδια περιλαμβάνεται και η ανέγερση ενός ακόμα κτιρίου, εννιά ορόφων, που θα αποτελείται από καταστήματα και γραφεία.

Το συγκρότημα κτιρίων θα περιλαμβάνει 100 δημόσιους χώρους στάθμευσης και 395 ιδιωτικούς, υπόγειους και υπέργειους, πισίνες, πλατεία και έργα τοπιοτέχνησης. 

Πιθανές επιπτώσεις στο περιβάλλον

Σύμφωνα με την έκθεση του Τμήματος Περιβάλλοντος, το μεγάλο αυτό έργο, ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, κυρίως κατά την διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών. Μπάζα, όπως ξύλα, πλαστικά, συσκευασίες χρωμάτων, κομμάτια μετάλλων, υγρά απόβλητα, τοξικά και μή, πιθανόν να επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Επίσης, θα αυξηθούν οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, λόγω της έντονης δραστηριότητας μηχανημάτων και οχημάτων, η έντονη παρουσία των οποίων θα συμβάλει και στην αύξηση της ηχορύπανσης, αλλά και της σκόνης.

Τέλος, επισημαίνεται και η πιθανότητα να παρατηρείται κυκλοφοριακή συμφόρηση, λόγω της μετακίνησης των βαρέων οχημάτων, όπως τα φορτηγά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Oval  |  Blue Marine  |  One  |  Del Mar  |  Trilogy

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση