ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Μάμας (pics,vid)

Καλό ταξίδι Δημήτρη…

Το βράδυ της Πέμπτης έφυγε από την ζωή ένα από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους του νησιού. Ο Δημήτρη Μάμας κατάφερε να αφήσει έντονη την σφραγίδα του στο αστυνομικό ρεπορτάζ το οποίο υπηρέτησε πίστα για χρονιά. Η χαρακτηριστική του φωνή και η ατάκα του «Για τον ΑΝΤ1 Δημήτρης Μάμας» είναι κάτι σίγουρα που θυμούνται οι παλαιότεροι.


Ο αγαπημένος δημοσιογράφος μπορεί να έφυγε από την ζωή νικημένος από τον καρκίνο αλλά άφησε έντονο το στίγμα του, ανοίγοντας δρόμους στην τηλεοπτική δημοσιογραφία. Η εκπομπή του «Πέστα στον Μάμα» άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί θρυλική αφού είδαν το φως της δημοσιότητας περιπτώσεις που σίγουρα τότε ήταν πρωτόγνωρες για την κυπριακή κοινωνία. Συγκεκριμένα μια από τις εκπομπές του κτύπησε 60% στα νούμερα τηλεθέασης όταν ο Πέτρος πουήταν κατάδικος το 2001 κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια της αστυνομίας και όντας καταζητούμενος εμφανίστηκε στην εκπομπή του Δημήτρη Μάμα.

Το αίτημα του Πέτρου ήταν να παραδώσει ένα αρκουδάκι στην αγαπημένη του που είχε τα γενέθλια της . Τελικά ο καταζητούμενος παραδόθηκε αλλά η εκπομπή έμενε στην ιστορία.


Επίσης ένα άλλο θέμα του Δημήτρη Μάμα που έπαιξε και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ ήταν ο έρωτας του 63χρονου παντρεμένου λεωφορειατζή και μιας 18χρονης κομμώτριας. Ένα από τα αλλόκοτα που κατάφερε να αναδείξει τότε στο ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος ήταν το ότι η 18χρονη ήταν έγκυος αλλά και παρθένα όπως ισχυριζόταν ο πατέρας της.

Επίσης ο Δημήτρης Μάμας είχε δοκιμάσει και τις υποκριτικές του ικανότητες λαμβάνοντας μέρος στην εκπομπή «Βουράτε Γειτόνοι» υποδυόμενος ουσιαστικά τον εαυτό του.


Πραγματικά κάποιος θα μπορούσε να γράψει βιβλίο με τα όσα έφερε στην δημοσιότητα. Αυτός ήταν ο Δημήτρης Μάμας αυθεντικός, ακούραστος, απλός, προσιτός και πολλές φορές ριψοκίνδυνος αφού δεν έκανε ποτέ πίσω προκειμένου να βγάλει ένα ρεπορτάζ. Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο ογκολογικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, δίνοντας μια μεγάλη μάχη.

Στις 18 του Αυγούστου έδειχνε έντονα την ενόχληση του σε κάποιες λανθασμένες ειδήσεις που έβγαιναν προς τα έξω γράφοντας στον «Σας χαιρετώ αδέλφια! (Να παρακαλέσω μόνο κάποιες ιστοσελίδες να μη κάμνουν διαγνώσεις κ.λ.π. Δεν είναι η δουλειά τους και προκαλούν σύγχυση. ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ).» Δυστυχώς περίπου ένα μήνα μετά ο Δημήτρης Μάμας έχασε την μάχη με τον καρκίνο αλλά σίγουρα θα τον θυμόμαστε για τα ρεπορτάζ του και την μαχητικότητα του.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου

Η ΕΣΚ, με μια σύντομη ανακοίνωσή της, αναφέρεται στην μακρόχρονη πορεία του δημοσιογράφου από τα έντυπα μέσα ενημέρωσης, αλλά και από την τηλεόραση, εκφράζοντας παράλληλα την λύπη της για τον θάνατό του:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X