ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

159 νέες θέσεις στην εκπαίδευση

Διαβάστε για την απόφαση του Υπουργικού

159 νέες θέσεις εκτός από τις αντικαταστάσεις των όσων θα αφυπηρετήσουν από την εκπαίδευση ενέκρινε κατά την σημερινή του συνεδρία το υπουργικό συμβούλιο σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μετά το τέλος του υπουργικού συμβούλιο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Παράλληλα το υπουργικό ενέκρινε σειρά εισηγήσεων του Κώστα Χαμπιαούρη για εξορθολογισμό της απασχόλησης των εκπαιδευτικών στο ευρύτερο φάσμα. Ενώ έχει εξουσιοδοτήσει τον υπουργό Παιδείας να προχωρήσει σε διάλογο με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης.

Μάλιστα όπως σημείωσε ο κύριος Πρόδρομου το υπουργείο Παιδείας τα τελευταία χρόνια έχει στην διάθεση τού έρευνες της διεθνής τράπεζας και της UNESCO για την βελτίωση όσο αφορά τους διαθέσιμούς πόρους στην εκπαίδευση και την βέλτιστη αξιοποίηση των εκπαιδευτικών καθώς η χώρα κατέχει μια από τις τρείς ωηλές θέσεις όσο αφορά την δαπάνη στην εκπαίδευση.

Σημειώνοντας ότι ο υπουργός παιδείας κατέθεσε εισηγήσεις για καλύτερη αξιοποίηση του εκπαιδευτικού χρόνου και του παιδαγωγικού έργου, προτάσεις οι οποίες είχαν προκαλέσει την αντίδραση των εκπαιδευτικών οργανώσεων τις προηγούμενες μέρες καθώς οι ίδιοι θεωρούν ότι αυτές έχουν κατατεθεί χωρίς να προηγηθεί διάλογος.

Η κεντρική λογική των προτάσεων όπως τόνισε ο κύριος Προδρόμου είναι να αξιοποιηθούν τα προσόντα, τις ικανότητες και την εμπειρία των εκπαιδευτικώνστην έδρα, να ενισχύσουν τη διδακτική δραστηριότητα εξοικονομώντας χρόνο, ο οποίος, μέχρι τώρα, σπαταλιέται σε άλλες δραστηριότητες. Ταυτόχρονα (στόχος είναι) να περιοριστούν οι μεγάλες σπατάλες που δεν δικαιολογούνται και μέχρι τώρα επιβάρυναν τη λειτουργικότητα του σχολείου.

Το μήνυμα της Κυβέρνησης προς τους εκπαιδευτικούς είναι ότι τους θέλουν στην έδρα, ότι το σχολείο και τα παιδιά χρειάζονται τις γνώσεις και τις παιδαγωγικές ικανότητες τους. Με τον μεγάλο περιορισμό της σπατάλης δεν θα γίνουν μόνο εξοικονομήσεις αλλά θα μπορέσει το Υπουργείο να εισαγάγει άλλα μέτρα που θα υποβοηθήσουν το έργο του εκπαιδευτικού μέσα στην τάξη, θα διατεθούν, για παράδειγμα, ώρες για την αντιμετώπιση προβλημάτων με παραβατικές συμπεριφορές, για τη βελτίωση της ασφάλειας και της υγείας στον χώρο των σχολείων, και γενικά ο στόχος είναι να περιοριστούν δυσλειτουργίες και να βελτιωθεί συνολικά το σχολείο.

Διευκρινίζεται ότι από την αναδιοργάνωση και τις εξοικονομήσεις όπως σημειώνει ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν επηρεάζονται είτε οι όροι εργασίας είτε η θέση υφιστάμενων καθηγητών, αλλά αξιοποιείται καλύτερα ο χρόνος τους στο σχολείο, ενώ βεβαίως θα συνεχιστούν και προσλήψεις αναλόγως των αναγκών, όπως είναι η σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την επόμενη σχολική χρονιά. Πρόκειται για αποφάσεις που ενισχύουν το σχολείο με χιλιάδες ώρες διδασκαλίας από τους εκπαιδευτικούς που θα είναι επιλεγμένοι για να βρίσκονται στην έδρα» είπε καταληκτικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X