ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

120 ζευγάρια στην Κύπρο προτίμησαν Σύμφωνο Συμβίωσης αντί γάμο

Οι συμβιώσεις μεταξύ Κυπρίων, γίνονται για να εξασφαλίσει το ζευγάρι την οικονομική βοήθεια που παραχωρεί η Υπηρεσία Μερίμνης

Πάνω από 120 ζευγάρια στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, προτίμησαν το σύμφωνο συμβίωσης αντί τον γάμο, μετά και την ψήφιση του σχετικού νόμου ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από το 2016.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου», τα μισά από αυτά αφορούν ετερόφυλα ζευγάρια που είτε δεν μπορούν να τελέσουν γάμο λόγω οικονομικού προβλήματος, είτε βιάζονται για να αποκτήσουν την κυπριακή υπηκοότητα.

Από την 1/1/2016 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχουν συναφθεί 82 πολιτικές συμβιώσεις. Από αυτές μόνο οι 24 αφορούν ομόφυλα ζευγάρια (19 συμβιώσεις μεταξύ ανδρών και 5 συμβιώσεις μεταξύ γυναικών).

Άλλες 39 συμβιώσεις αφορούν ετερόφυλα ζευγάρια μεταξύ Κυπρίων, άλλες 13 μεταξύ αλλοδαπών και άλλες 31 αφορούν μικτά ζευγάρια.

Οι συμβιώσεις μεταξύ Κυπρίων, καταλήγει το δημοσίευμα, γίνονται για να εξασφαλίσει το ζευγάρι την οικονομική βοήθεια που παραχωρεί η Υπηρεσία Μερίμνης, ενώ τώρα με την παραχώρηση άδειας πατρότητας έχουν αυξηθεί οι αιτήσεις γι’ αυτό τον σκοπό.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X