ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προσοχή! Απόσυρση επικίνδυνων προϊόντων από την κοινοτική αγορά

Δείτε ποια είναι

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά προϊόντα, τα οποία δεν ικανοποιούν την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας.

Α. ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα RAPEX έχει κυκλοφορήσει στην αγορά γωνιακός τριβέας, κινεζικής προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας Dexter, με ονομασία Dexter Power, με τύπο / αριθμό μοντέλου AG230-4 ref. 45728123, με άγνωστο γραμμικό κωδικό παρτίδας, ο οποίος εντοπίστηκε στην Πολωνία, πωλήθηκε μεταξύ 01.11.2017 και 25.09.2018 και δεν ικανοποιεί την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας των Μηχανημάτων.

Η χειρολαβή του μηχανήματος μπορεί να αποσυνδεθεί από αυτό, με αποτέλεσμα ο χρήστης να χάσει τον έλεγχο του εργαλείου.

Ο εισαγωγέας/διανομέας ανακάλεσε το προϊόν από τους τελικούς χρήστες.

Β. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα RAPEX έχει κυκλοφορήσει στην αγορά χύτρα ταχύτητας άγνωστης προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας, Artmẻtal, ονομασίας Stainless steel pressure cooker, με τύπο / αριθμό μοντέλου Les maitres cuisiniers 9L, με άγνωστο γραμμικό κωδικό παρτίδας, η οποία εντοπίστηκε στη Γαλλία και δεν ικανοποιεί την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας του εξοπλισμού υπό πίεση.

Το καπάκι της χύτρας είναι δυνατό να ανοίξει ενώ αυτή είναι υπό πίεση. Ο χρήστης μπορεί να υποστεί εγκαύματα από τον ατμό, ενώ το υγρό που μπορεί να διαρρεύσει από την χύτρα μπορεί να σβήσει τη φλόγα της μαγειρικής εστίας με συνέπεια τη διαφυγή υγραερίου.

Ο εισαγωγέας/διανομέας ανακάλεσε το προϊόν από τους τελικούς χρήστες.

Περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω προϊόντα είναι καταχωρημένες με κωδικούς A11/0081/18 και A12/1515/18 (42η εβδομάδα του 2018) στην ιστοσελίδα του RAPEX: http://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει τα πιο πάνω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους Λειτουργούς του Τμήματος στα τηλέφωνα 22405604 ή 22405663.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X