ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πραγματοποίηθηκε η 13η πορεία με τις ροζ φιγούρες

Σκοπός η ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστου

Στην παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά η πορεία με τις ροζ φιγούρες, η οποία έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το 2016 υπήρξαν στην Κύπρο 620 νέα περιστατικά σε γυναίκες με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερα από ένα περιστατικό την ημέρα. Επίσης ως κράτος είχαμε 102 θανάτους ατόμων με καρκίνο του μαστού, και επτά άνδρες οι οποίοι διαγνώστηκαν. Έτσι στην σημερινή πορεία με τις ροζ φιγούρες υπήρχαν 620 ροζ φιγούρες, 7 μπλε και 102 άσπρες.

Σκοπός αυτής της πορείας είναι η κινητοποίηση των γυναικών έτσι ώστε να μπορέσει η Europa Donna να διεκδικήσει όσα προσπαθεί να εξασφαλίσει για τις γυναίκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια της αυτή η οργάνωση πέτυχε πέρσι μετά από αγώνα πολλών χρόνων την δημιουργία κέντρου μαστού.

Το φετινό μήνυμα της πορεία είναι το «περπατάμε για εμάς και για όλες τις γυναίκες της ζωή μας». ‘Έχοντας ως κύριο στόχο να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η ενημέρωση γύρω από τον καρκίνο του μαστού και η πρόληψη και θεραπεία για τις γυναίκες της Κύπρου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X