ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές

Ασθενής χαµηλή πίεση και ασταθής αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή. Σήµερα στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, η οποία απόψε αναµένεται να υποχωρήσει.

Το απόγευµα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται να πέσουν χιόνια, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά σε καταιγίδα πιθανό να µεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και αναµένεται να σηµειωθούν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά, στα νοτιοδυτικά και τα βόρεια παράλια, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά παράλια λίγο ταραγµένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια, λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και αργότερα τοπικά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 9 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στον -1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσουν χιόνια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα προσήνεµα παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και τοπικά στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, διαστήµατα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές ή µεµονωµένες καταιγίδες και στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή και θα κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά από το µεσηµέρι και µετά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις στην ανώτερη ατµόσφαιρα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, στην Πλατεία Τροόδους, ήταν 47 εκατοστά.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X