ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ερευνών λειτουργός για το χαλλούμι

Ο διορισμός από το Υπουργικό

Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε ερευνώντα λειτουργό για το θέμα του χαλουμιού, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Κομισιόν για το θέμα.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού, η αναπληρωτής Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου είπε ότι ο Υπουργός Εμπορίου έχει ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο για το θέμα του χαλουμιού και έχει οριστεί ερευνών λειτουργός για τα συμπληρωματικά σημεία στα οποία έχει αναφερθεί και ο Γενικός Εισαγγελέας με επιστολή του προς το Υπουργείο Εμπορίου.
"Το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε και έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες", είπε.

Ερωτηθείσα εξάλλου για την επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το θέμα της προώθησης κατοχύρωσης του χαλουμιού, η κ. Βασιλείου είπε ότι «υπάρχει η επικοινωνία, διότι ο φάκελος που αφορά στο προϊόν ονομασίας, προέλευσης πια, ‘φάκελος χαλουμιού’ πρέπει να προωθηθεί και η Κυβέρνηση κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες στις οποίες χρειάζεται να προβεί».

Στο στάδιο εξέτασης ενστάσεων η Κομισιόν σε σχέση με την πιστοποίηση DOP για το χαλούμι

H Koμισιόν βρίσκεται στη διαδικασία της εξέτασης των ενστάσεων που της έχουν αποσταλεί σε σχέση με την πιστοποίηση για το χαλούμι ως DOP - προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, στη βάση της κατανόησης που είχε επιτευχθεί για το θέμα το 2015, μετά τις σχετικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Την απάντηση αυτή έδωσε ο αρμόδιος για το θέμα εκπρόσωπος της Κομισιόν Nτανιέλ Ροζάριο, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ σχετικά με αίτημα επίσπευσης της διαδικασίας. Ο εκπρόσωπος Ντανιέλ Ροζάριο δεν απάντησε για το αν και κατά πόσο θα επισπευσθεί η διαδικασία, και περιορίστηκε να δηλώσει ότι η Κομισιόν σε αυτή τη φάση βρίσκεται στη εξέταση των ενστάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X