ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απεργία στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας αποφάσισαν οι λιμενεργάτες

Δείτε το λόγο που απεργούν

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προτίθενται να κατέλθουν οι λιμενεργάτες στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας, καθώς ναυάγησε ο διάλογος με την εργοδοτική πλευρά για ανανέωση της συλλογικής τους σύμβασης, που έληξε στο τέλος του 2017, ενώ ύστατη προσπάθεια καταβάλλεται από πλευράς του Υπουργείου Εργασίας για να εξευρεθεί λύση.

Τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ επιβεβαίωσαν δυο συντεχνιακά στελέχη της ΣΕΚ και της ΠΕΟ, τα οποία θεωρούν πως το αδιέξοδο είναι αναπόφευκτο, καθώς από τον Νοέμβριο του 2017 μέχρι και τον Ιούλιο του 2018, έγιναν απευθείας διαπραγματεύσεις με την εργοδοτική πλευρά, δηλαδή τις δυο διαχειρίστριες εταιρείες του λιμανιού της Λεμεσού, DP World Limassol και Eurogate, καθώς και το Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων, για το λιμάνι Λάρνακας.

Διαβάστε επίσης Σήμερα υποβάλλεται σε εγχείρηση ο Αρχιεπίσκοπος

Μετά το αδιέξοδο του απευθείας διαλόγου, το θέμα τέθηκε ενώπιον της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας και έγιναν έξι μεσολαβητικές προσπάθειες, χωρίς ωστόσο να γεφυρωθούν οι διαφορές, ενώ πρόσφατα οι λιμενεργάτες αποφάσισαν, σε Γενικές Συνελεύσεις των συντεχνιών τους, όπως προχωρήσουν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, την ερχόμενη Τρίτη, 23 Οκτωβρίου.

Όπως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν απεργιακές κινητοποιήσεις και να βρεθεί λύση, χθες η εργοδοτική πλευρά κλήθηκε στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή θα μεταβούν στο Υπουργείο οι συντεχνίες των λιμενεργατών.

Διαβάστε επίσης Καταζητούμενος! Αυτόν ψάχνει η Αστυνομία (pics)

Οι συντεχνιακές πηγές διαμήνυσαν πως είναι πρόθυμες να αναστείλουν τα όποια απεργιακά μέτρα εάν διαπιστωθεί προοπτική επίλυσης του προβλήματος, ωστόσο την ίδια ώρα θεωρούν κάτι τέτοιο απομακρυσμένο, δεδομένων των τεράστιων, όπως υποδεικνύουν, διαφορών που έχουν οι δυο πλευρές για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, της πρώτης μετά την εμπορικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού.

Συνολικά η συλλογική σύμβαση αφορά περίπου 120 λιμενεργάτες στο λιμάνι Λεμεσού και περίπου 30 λιμενεργάτες στο λιμάνι της Λάρνακας, συμπεριλαμβανομένων και των σημειωτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X