ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Μεταλλείο Κοκκινοπεζούλα: Στα σκοτεινά έγκατα της Κυπριακής γης (Pics, Vid)

Εντυπωσιακό, με «βαριά» ιστορία, αλλά τόσο επικίνδυνο

Ένα μοναδικό απομεινάρι, στα έγκατα της γης της Κύπρου, που μας θυμίζει την μακρά μεταλλευτική ιστορία του νησιού μας, είναι το Μεταλλείο Κοκκινοπεζούλας, στο Μιτσερό, της επαρχίας Λευκωσίας.

Σύμφωνα με την σελίδα troodos-geo.org, το μεταλλείο «λειτούργησε την περίοδο 1953-1966 και από αυτό εξορύχτηκαν με επιφανειακή εκμετάλλευση γύρω στους 5.486.000 τόνους μεταλλεύματος μέσης περιεκτικότητας 24% S. Η επεξεργασία του μεταλλεύματος γινόταν σε εργοστάσιο εμπλουτισμού μεταλλευμάτων στο Μιτσερό για παραγωγή συμπυκνώματος θείου με τη μέθοδο της επίπλευσης. Η εξαγωγή του τελικού προϊόντος γινόταν με φόρτωση πλοίων στο Καραβοστάσι».

Μέλη της ομάδας «Cyprus from Air», αψήφισαν τους κινδύνους που έχει επιφέρει σήμερα η εγκατάλειψη του μεταλλείου, τις επισκέφθηκαν και τις φώτισαν, βγάζοντας στην επιφάνεια, εικόνες ξεχασμένες.

Όπως αναφέρουν στην σχετική ανάρτησή τους, «ο εξοπλισμός με τον οποίο φωτίζουμε τις γαλαρίες, δίνει ένα ζεστό και φιλόξενο αίσθημα. Στην πραγματικότητα, όμως, οι γαλαρίες είναι σκοτεινές, αφιλόξενες και εξαιρετικά επικίνδυνες. Τα περισσότερα υποστηρίγματα έχουν καταρρεύσει και σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα εκεί που να αξίζει να χαθεί μια ζωή...».

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X