ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Sexting: Είναι τελικά ευεργετικό για τη σχέση;

Προσφέρει «σπίθα» στην ερωτική ζωή;

Τι είναι το sexting;

Ως sexting ορίζεται η αποστολή ή λήψη γραπτών μηνυμάτων και φωτογραφιών με σεξουαλικό περιεχόμενο, είτε αυτό είναι προφανές είτε συγκαλυμμένο.

Μπορεί να λειτουργήσει θετικά σχέση του ζευγαριού;
Το sexting αποτελεί μια πρακτική η οποία φαίνεται να λειτουργεί ιδιαίτερα ευεργετικά στις ενήλικες σχέσεις, αφού προάγει την σεξουαλική επικοινωνία του ζευγαριού. Δίνει την ευκαιρία στο ζευγάρι να μιλήσει «βρώμικα», να χρησιμοποιήσει λέξεις που ίσως στην καθημερινότητά της σεξουαλικής εμπλοκής δεν βρίσκει αρκετά «καθωσπρέπει». Επομένως, μέσω των μηνυμάτων έχει κανείς την ευκαιρία να εκφράσει στον σύντροφο επιθυμίες, το «τι θέλω να σου κάνω» και «τι θέλω να μου κάνεις», χωρίς να νιώθει τόσο άβολα.

Προσφέρει «σπίθα» στην ερωτική ζωή;
Μέσω του sexting εκφράζεται η επιθυμία για τον σύντροφο και αυξάνεται η προσδοκία για τη στιγμή της σεξουαλικής συνεύρεσης. Ένα μήνυμα με σεξουαλικό υπονοούμενο υπόσχεται πολλά και κτίζει φαντασιωσικά την επιθυμία. Ιδιαίτερα σε σχέσεις που κουβαλούν στη πλάτη τους κάποια χρόνια ιστορίας, ένα τέτοιο μήνυμα μπορεί να λειτουργήσει ανανεωτικά και ίσως ακόμα και να ξυπνήσει την φλόγα του πάθους.Αποτελεί έναν ιδιαίτερα απλό, προσιτό και ανέξοδο τρόπο για να δώσει κανείς ένα προκλητικό «σπρωξιματάκι» στη σεξουαλική του ζωή.

Τι λένε οι έρευνες;
Το sexting ως μια νέα πραγματικότητα έχει αποτελέσει φυσικά και αντικείμενο ερευνών που υποστηρίζουν τις ευεργετικές επιπτώσεις στη συντροφική ζωή. Μάλιστα σε πρόσφατη έρευνα, 8 στους 10 ενήλικες υποστηρίζουν πως έχουν εμπλακεί σε αποστολή και λήψη σεξουαλικών μηνυμάτων και μάλιστα το 75% αυτών στα πλαίσια μιας σταθερής σχέσης. Οι ερευνητές κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα πως όσο περισσότερο οι σύντροφοι αντάλλασσαν μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τόσο πιο ικανοποιημένοι ήταν από τη σεξουαλική τους ζωή – ιδιαίτερα όσοι ήταν σε σχέση.Περαιτέρω, όσο πιο συχνό ήταν το sexting, τόσο πιο ικανοποιημένοι δήλωσαν οι άνθρωποι από το σύνολο της σχέσης τους.

Τι θα πρέπει να προσέξω;
Θα πρέπει κανείς προσεκτικός ως προς το πόσο πρόθυμο θα είναι το ταίρι του να παίξει αυτό το παιχνίδι. Αν θελήσετε να το δοκιμάσετε, ιδιαίτερα αν είναι κάτι που δεν το συνηθίζετε, ξεκινήστε διακριτικά και εξελίξτε το παιχνίδι σας ανάλογα με την ανταπόκριση. Προσοχή επίσης χρειάζεται και στην αποστολή ιδιαίτερα των φωτογραφιών. Δεν θα θέλατε να καταλήξουν σε λάθος αριθμό. Επίσης για όσους είναι πιο καχύποπτοι, υπάρχουν πλέον προγράμματα που διαγράφουν αυτόματα τη φωτογραφία ή το μήνυμα, μόλις κάποια δευτερόλεπτα αφού ανοιχτεί το μήνυμα από τον παραλήπτη.

Δρ. Θάνος Ε. Ασκητής Νευρολόγος 

Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή
Αθαλάσσας 62, Στρόβολος, Λευκωσία
Τηλ.: 22459555
www.askitis-cy.com
Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-16.00
Τηλέφωνο 77.77.28.77

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X