ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σεξ με μέτρο, αλλιώς.... χανόμαστε

Το πολύ σεξ κάνει κακό σε μία σχέση...

Κι όμως καλά διαβάσατε! Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, όταν το σεξ ξεπερνά τις τρεις φορές την εβδομάδα, τα πράγματα δυσκολεύουν στη σχέση και κυρίως στο γάμο. Χάνεται η μαγεία κι αρχίζει η βαρεμάρα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η γερμανική εφημερίδα "Bild".


Πώς επηρεάζεται η σχέση όταν το σεξ έχει "υπερβολικό ρόλο" στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού; Ερευνητές από την Ελβετία και τον Καναδά είχαν καταλήξει στη συμπέρασμα ότι τα ζευγάρια που έκαναν συχνά σεξ, δηλαδή, τρεις φορές την εβδομάδα, έκαναν καλό στη σχέση τους. Είχαν λιγότερες εντάσεις και διαφωνίες από τα ζευγάρια που έκαναν μία ή δύο φορές σεξ την εβδομάδα κι αισθάνονταν πιο κοντά...

Όμως, όταν κάνετε πολύ σεξ, τότε κινδυνεύετε να βλάψετε τη σχέση σας, υπογραμμίζουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ. Το να επικεντρώνετε το ενδιαφέρον σας στο σεξ, είναι λάθος καθώς βάζετε σε δεύτερη μοίρα βασικές πτυχές τις σχέσεις σας, όπως είναι η εχεμύθεια και η εμπιστοσύνη.

"Εάν κάνετε σεξ πάνω από από τρεις φορές την εβδομάδα, φλερτάρετε με τη βαρεμάρα", όπως προκύπτει από την έρευνα πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ.

"Η χαρά του πειραματισμού και της εξερεύνησης των ορίων του συντρόφου σας μπορεί να ενισχύσει το πάθος και την έξαψη,όμως σε μία σχέση, η αγάπη για το έτερον ήμισυ μπορεί να χαθεί.

Τα ζευγάρια που τείνουν να κάνουν σεξ αρκετά συχνά, χάνουν το ενδιαφέρον τους. Στο κρεβάτι ο σύντροφος πρέπει να λειτουργεί ως μύθος...Να προσπαθείς να τον κατακτήσεις και όχι να ξέρεις τι να περιμένεις... Η επανάληψη στο σεξ σκοτώνει τον έρωτα.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες από το "Carnegie MellonUniversity" στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια, η προσπάθεια να βάλεις "αλατοπίπερο" στη σχέση μέσω του σεξ, δεν θα αποφέρει καρπούς. Το να κάνει κανείς διπλάσιες φορές σεξ απ΄ότι έκανε παλαιότερα, μπορεί τελικά να σκοτώσει τη σχέση.Το υπερβολικό σεξ δεν είναι η λύση σε προβληματικές σχέσεις,όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Πηγή: protothema.gr 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση