ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πώς να απαλλαγείς από το λίπος στην κοιλιά

Δείτε πως να το χάσετε

Το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς ή αλλιώς το σπλαχνικό λίπος απασχολεί όχι μόνο πολλούς άντρες αλλά και μεγάλη μερίδα γυναικών.

Αν και η απώλεια λίπους από αυτή την περιοχή φαντάζει ως μια δύσκολη υπόθεση, υπάρχουν κάποιας tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να μειώσεις το επίμονο λίπος στην κοιλιά.

Προσπάθησε να μην αγχώνεσαι.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες το άγχος συμβάλλει στην παραγωγή κορτιζόλης η οποία με την σειρά της αυξάνει την επιθυμία για φαγητό, οδηγώντας στο κοιλιακό λίπος. Επιπλέον, η κορτιζόλη συγκρατεί το λίπος γύρω από την μέση με αποτέλεσμα να μην μπορείς να απαλλαγείς από αυτό. Προσπάθησε να διώξεις το άγχος και προτίμησε ασκήσεις και δραστηριότητες που σε ευχαριστούν για να μετριάσεις τα επίπεδα στρες.

Επένδυσε στην αερόβια άσκηση.

Η αεροβική άσκηση αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κάψετε θερμίδες και να αισθανθείτε χαρούμενες. Οι επιστήμονες μάλιστα προτείνουν την αεροβική γυμναστική ως ιδιαίτερα αποτελεσματική για την μείωση του λίπους της κοιλιάς. Προτίμησε αερόμπικ, τρέξιμο ή κολύμπι και προσπάθησε να γυμνάζεσαι 3 με 4 φορές την εβδομάδα.

Πιες νερό και όχι χυμούς.

Μπορεί ο χυμός φρούτων να είναι εξαιρετικά ωφέλιμος για την υγεία καθώς προσφέρει βιταμίνες και μέταλλα, αλλά είναι και πλούσια πηγή ζάχαρης. Η κατανάλωση πολλής ζάχαρης ενισχύει το κοιλιακό λίπος και παρέχει επιπλέον θερμίδες. Για να μειώσεις το υπερβολικό λίπος στην κοιλιά, αντικαταστήστε το χυμό φρούτων με νερό. Θα ενυδατωθείς και θα απαλλαγείς από επιπλέον θερμίδες.

Επέμεινε σε συγκεκριμένες ασκήσεις.

Εκτός από την αεροβική άσκηση είναι σημαντικό να εκτελείς κάποιες ασκήσεις που είναι σχεδιασμένες ειδικά για να ενδυναμώνουν τους μυς της κοιλιάς και να απομακρύνουν το κοιλιακό λίπος. Προτίμησε τους κοιλιακούς, κλασσικούς ή πλάγιους και την άσκηση σανίδα στις διάφορες παραλλαγές της. Προσπάθησε να ακολουθείς τις ασκήσεις 3 με 4 φορές την εβδομάδα και θα δεις σίγουρα αποτελέσματα.

ourlife.gr

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X