ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πώς να αντιμετωπίσετε τον κορεσμό και τη ρουτίνα στη σεξουαλική σας ζωή

Μία ακόμη σημαντική παράμετρος της ερωτικής ζωής είναι τα προκαταρκτικά παιχνίδια

Η ερωτική ζωή ενός ζευγαριού αποτελεί ζωτικό κομμάτι της σχέσης και εκφράζει τη σεξουαλική επιθυμία και τον πόθο για επαφή. Είναι συχνό φαινόμενο στο πέρασμα του χρόνου οι σύντροφοι να «χάνουν» το κομμάτι αυτό που άλλοτε τους ένωνε αφού βουλιάζουν σε μια καθημερινότητα, σε μια ρουτίνα που δεν τους διεγείρει πια. Για το λόγο αυτό, χρειάζεται να λειτουργούν συμμαχικά στην προσπάθεια να κρατήσουν ζωντανή τη σεξουαλική τους ζωή διεκδικώντας μια ολοκληρωμένη σχέση!

Στο πλαίσιο μιας τέτοιας προσπάθειας, οι σύντροφοι οφείλουν να περιποιούνται και να φροντίζουν την εικόνα τους μιας και αυτή αποτελεί το πρώτο «κάλεσμα» στο ερωτικό παιχνίδι. Το γεγονός ότι ένα ζευγάρι βρίσκεται σε μια μακροχρόνια σχέση δε σημαίνει ότι πρέπει να πάψουν οι σύντροφοι να διεκδικούν ο ένας τον άλλον μέσα από μια όμορφη εμφάνιση που αποπνέει διάθεση για επαφή. Δείξτε στο σύντροφό σας ότι νοιάζεστε γι’αυτόν και τη σχέση σας με το να αφιερώνετε χρόνο στο σώμα σας, στην ενδυμασία σας αλλά και στην προσωπική σας υγιεινή.

Μία ακόμη σημαντική παράμετρος της ερωτικής ζωής είναι τα προκαταρκτικά παιχνίδια, το ερωτικό παιχνίδι δηλαδή που προηγείται της ερωτικής επαφής. Συνήθως, όσο μια σχέση παλιώνει μες στο χρόνο, ο χρόνος που αφιερώνεται στα προκαταρκτικά συνεχώς μειώνεται μιας και το ζευγάρι περνάει κατευθείαν στην ερωτική πράξη. Με αυτόν όμως τον τρόπο το σεξ γίνεται μισό. Ο οργασμός ,κυρίως της γυναίκας, μοιάζει μακρινός στόχος, ενώ η σεξουαλική ένωση βιώνεται περισσότερο σαν αγγαρεία. Προκειμένου να κρατηθεί ζωντανή η σεξουαλική σας ζωή αφιερώστε χρόνο στην αμοιβαία ευχαρίστηση που προσφέρουν τα προκαταρκτικά παιχνίδια και μην ξεχνάτε πως αυτά ουσιαστικά ανοίγουν το δρόμο προς τον οργασμό και την αμοιβαία ικανοποίηση.

Φυσικά οι σύντροφοι δε θα μπορούσαν να ελπίζουν σε μια πλούσια και ποιοτική σεξουαλική ζωή εάν δεν ήταν πρόθυμοι να μοιραστούν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες. Για να μπορέσεις εσύ να ικανοποιηθείς πρέπει ο σύντροφός σου να γνωρίζει τι σου αρέσει, τι σε ευχαριστεί και αντίστοιχα τι σε κάνει να νιώθεις άβολα στο ερωτικό παιχνίδι. Δεν είναι εφικτό ένας σύντροφος να τα γνωρίζει όλα και φυσικά δεν μπορούμε να απαιτούμε να τα μαντεύει κάθε φορά. Υπάρχουν δύο τρόποι για να επικοινωνήσετε τις ερωτικές σας επιθυμίες, τις φαντασιώσεις σας και όσα εσείς θα θέλατε να βιώσετε στην ερωτική σας σχέση.

Μοιραστείτε με το/τη σύντροφό σας όσο πιο απλά και ξεκάθαρα μπορείτε, τι ακριβώς επιθυμείτε να κάνει. Για παράδειγμα, πείτε του που θέλετε να σας ακουμπήσει, με τι τρόπο και πόσο γρήγορα ή αργά να συνεχίσει.
Δείξτε στο/στη σύντροφό σας τον τρόπο με τον οποίο επιθυμείτε να σας χαιδεύει, να σας φιλάει, να σας αγγίζει, σε ποιο σημείο του σώματος... Έτσι,το ταίρι σας ανακαλύπτει το δρόμο όχι μόνο για την δική σας ικανοποίηση αλλά και του εαυτού του.

Είναι ευνόητο πως ένα ζευγάρι δεν μπορεί να διεκδικήσει την ανανέωση της σεξουαλικής του ζωής εφ’όσον δεν προσπαθεί να έχει μια ποιοτική συναισθηματική σχέση και ένα ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας. Προσπαθήστε να μιλάτε ανοιχτά ο ένας στον άλλον για το πως αισθάνεστε, μοιραστείτε τους φόβους σας, τις ανησυχίες σας και τις προσδοκίες σας από τη σχέση που μοιράζεστε. Είναι συχνό φαινόμενο οι σχέσεις στη σύγχρονη εποχή να εμφανίζουν ένα είδος «συναισθηματικού διαζυγίου» καθώς οι σύντροφοι αποσύρονται και δεν έχουν πραγματική συναισθηματική επικοινωνία.

Ολοκληρώνοντας είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε τη σημασία της έγκαιρης αντιμετώπισης ενός σεξουαλικού προβλήματος που ενδέχεται να προκύψει μες στην ερωτική σχέση. Συχνά, τα ζευγάρια αποσιωπούν ένα τέτοιο πρόβλημα συντηρώντας με αυτό τον τρόπο μία μη ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Αυτό συχνά οδηγεί τους συντρόφους σε ένα φαύλο κύκλο άγχους, αβεβαιότητας και σιωπηρής αλληλοχρέωσης. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως όταν ένα ζευγάρι μιλά ανοιχτά για το πρόβλημα, εκφράζοντας τις επιθυμίες και τους φόβους του, τότε μπορεί πραγματικά να βρει λύση και να διεκδικήσει μια ολοκληρωμένη και υγιή σχέση.

Δρ. Θάνος Ε. Ασκητής Νευρολόγος - Μαρίνα Μόσχα. M.Α. Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κηφισίας & Θερμοπυλών 2, Χαλάνδρι, Αθήνα

Τηλ: 210 77 89 890
www.askitis.gr
Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-14:00
Τηλ: 210 7.79.79.79

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X